21 Nisan 2017 14:06

Ankara Uluslararası Film Festivali başladı

Türkiye'nin en köklü festivallerinden olan Ankara Uluslararası Film Festivali, MEB Şura Salonu’nda yapılan açılış töreniyle başladı.

Paylaş

Türkiye'nin en köklü festivallerinden olan Ankara Uluslararası Film Festivali, MEB Şura Salonu’nda yapılan açılış töreniyle başladı. İzzet Günay, Ahmet Say ve Oyuncular Sendikasına verilen onur ödülleri ile birlikte teşekkür plaketlerinin de takdim edildiği geceye çok sayıda kişi katıldı.

Bu yıl Kitle İletişim Ödülü’ne değer görülen Oyuncular Sendikasına ödülü Tamer Levent verdi. Ödülü alan Sendika Başkanı Meltem Cumbul “Sesimizi duyurmamıza olanak verdiği için festivale çok teşekkür ederiz” dedi. Sanat Çınarı Ödülü ise Nesrin Cavadzade tarafından “Evrensel müzik insanı”, Yazar Ahmet Say’a takdim edildi. 

AZİZ NESİN EMEK ÖDÜLÜ İZZET GÜNAY’A VERİLDİ

Törende Aziz Nesin Emek Ödülü Hülya Koçyiğit tarafından İzzet Günay’a verildi. Ödülü vermek üzere sahneye çıkan Hülya Koçyiğit, 28 yıldır festivali büyük bir inançla yürütenlere teşekkürlerini iletti. İzzet Günay ise “Aziz Nesin bu ülkenin az yetiştirdiği çok önemli düşünürlerden biri, dünya çapında bir mizah yazarı. İçinde bir de emek lafı olunca aldığım ödül daha da önem kazanıyor. Aynı zamanda bugün benim sanat yılımın 60’ıncı yılı. Bu ödülü bu geceye emek veren herkes için kaldırmak istiyorum. Sanatın olduğu yerde barış var, sevinç var, bir dönüşüm var, onun için sanata çok ihtiyacımız var” diye konuştu. Günay ödülü Yeşilçam’ın tüm emek verenleri için kabul ettiğini belirtti. 

Tören Baba Zula’nın verdiği konser ile sona erdi. 

150’YE YAKIN GÖSTERİM SEYİRCİYLE BULUŞACAK

Film ödülleri 30 Nisan’da sahiplerini bulacak  30 Nisan’daki Kapanış ve Ödül Töreni ile sonra erecek festival boyunca ulusal, belgesel ve kısa film yarışmaları dışında dünya sinemasının en son örnekleri, İspanya sinemasının öne çıkan yapımları ve Terence Davies retrospektifinin de yer aldığı 150’ye yakın gösterim seyirciyle buluşacak. 

28. gerçekleşen Ankara Uluslararası Film Festivali, bu senenin temasını ‘Körleşme’ olarak belirlemişti. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında düzenlenen ‘Ulusal Uzun’ film yarışmasının jüri başkanlığını Ödüllü Yönetmen Onur Ünlü üstleniyor. Jüride ayrıca Yazar Emrah Serbes, Oyuncu Nihal Yalçın, Akademisyen Prof. Dr. Hasan Akbulut ve Yapımcı Olena Yershova’da yer alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kutlu Doğum Haftasında ilkokul öğrencilerine kuran okudular

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen: Mimar Sinan Anadolu Lisesi kapatılmasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...