21 Nisan 2017 14:02

Kutlu Doğum Haftasında ilkokul öğrencilerine kuran okudular

Bayraklı Gümüşpala Mahallesi'ndeki Şehit Nazım Bey İlkokulunda Müftülük eliyle yaptığı 'Kutlu Doğum Haftası'nda ilkokul öğrencilerine kuran okundu. 

Paylaş

Bayraklı Gümüşpala Mahallesinde bulunan Şehit Nazım Bey İlkokulunda Müftülük eliyle “Kutlu Doğum Haftası” etkinliği yapıldı. 

Valilik oluru ile 18 Nisan günü yapılan etkinlikte çevredeki camilerin imamları ve imam hatip öğrencileri, ilkokul öğrencilerine kuran okudu. Öğretmenlerin ve öğrencilerin bilgisi dışında düzenlenen etkinliğe öğretmenler tepki gösterdi.                        

Sözkonusu etkinlik, Bayraklı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Dikili Çok Programlı Lisesinde de yapıldı.  

‘BU BİR BASKIDIR’

Konu ile ilgili görüşünü aldığımız Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, “Ülkenin Cumhuriyet ile yönetildiği söyleniyorsa, Cumhuriyetin değerlerinden birisi laiklik ise ve eğer sistem değişmiyorsa bir mezhep bütün bir halka dayatılamaz” dedi. 

Okullarda farklı mezheplerden insanların bulunduğunu, Alevilerin, Gayrimüslimlerin olduğunu belirten Kılıç, “Herkes kendi inancının gereğini yerine getirir. Herkese Sünni İslam dayatması yapılamaz. Bu insan haklarına, bilimsel eğitime ve laikliğe, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmelerine aykırıdır. Bu bir baskıdır, mobbingtir, insanların yaşam biçimi üzerinde mahalle baskısı kurmaktır” dedi.(İzmir/EVRENSEL)    
 

ÖNCEKİ HABER

BM: Saldırganlar yardım görevlisi  kılığındaydı

SONRAKİ HABER

Ankara Uluslararası Film Festivali başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...