21 Nisan 2017 13:43

Suruç’ta bomba yüklü araç patladı 1 kişi hayatını kaybetti

Urfa Suruç'ta, dur ihtarına uymayan ve bombalı saldırı hazırlığında olduğu iddia edilen aracın taranması sonrasında 1 kişi hayatını kaybetti.

Paylaş

Urfa'nın Suruç ilçesinde, dur ihtarına uymayan ve bombalı saldırı hazırlığında olduğu iddia edilen aracın taranması sonrasında 1 kişi hayatını kaybetti. 

Urfa'nın Akçakale ilçesinden Suruç'a girmeye çalışan bir aracın ihbarını alan polisler ile araç içindeki 4 kişi arasında Akçakale yolu (Ziyaret) üzerinde devlet hastanesine 200 metre mesafedeki mezarlık civarında çatışma çıktı. 3 kişi araçtan atlayıp kaçarken, polisin taradığı araç büyük bir gürültü ile patladı. Araç içinde kalan ve kadın olduğu belirtilen kişi yaşamını yitirken, kaçan 3 kişide uzaklaşamadan gözaltına alındı.

Valilik tarafından yapına açıklamada ise şöyle denildi:

" "21.04.2017 tarihinde İlimiz Suruç ilçesinde saat 16.30 sularında Suruç Devlet Hastanesi yanında bomba yüklü bir araç patlamıştır. 23 Nisan ve 1 Mayıs etkinliklerini kana bulamak isteyen terör örgütü mensuplarınca hazırlanan bomba yüklü araç Suruç ilçesi yakınında bulunan Devlet Hastanesi civarında içerisinde bir teröristin bulunduğu araç patlamıştır. Meydana gelen patlama sonrası araçta bulunan bir terörist etkisiz hale gelmiştir. Patlamada ölen teröristin kimliğini belirlemek üzere kimlik tespit çalışmaları başlatılmış." (HABER MERKEZİ)
 

 

ÖNCEKİ HABER

Güney Afrika'da okul servisi kazasında 20 çocuk öldü

SONRAKİ HABER

CHP, YSK kararının iptali için Danıştay'a başvurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...