21 Nisan 2017 13:09

Venezule'da hükümet karşıtı gösteriler sürüyor 

Venezule'da Devlet Başkanı Nicolás Maduro’ya karşı yapılan eylemler sürüyor.

Paylaş

Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolás Maduro’ya karşı başkent Karakas’ta başlayan ve 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan protestolar dün de sürdü. Gösterilerin ikinci gününde güvenlik güçleri protestocuları dağıtmak için biber gazı kullandı. 

Protestoların sürmesi için dün çağrıda bulunan merkez sağdaki Önce Adalet Partisinin 6 yöneticisinin göz altına alındığı bildirildi. Hükümet taraftarlarının da sokağa çıkması üzerine taraftarlar ile muhalifler sık sık karşı karşıya geldi. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres ise Devlet Başkanı Nicolás Maduro ve muhalefeti kutuplaşmayı azaltmak için diyaloğa çağırdı. Protestolar Başkan Maduro’nun pazartesi günü televizyonda hükümet karşıtı bir askeri komplo kurulduğunu ilan etmesinin ve “arkasında ABD’nin bulunduğu bu darbe girişiminin ele başlarından” birinin tutuklandığını söylemesinin üzerine yeniden başlamıştı.

Venezuela Yüksek Mahkemesi, bir buçuk yıldır uyardığı meclisin yetkilerini Mart 2017’de anayasaya uymadığı gerekçesiyle elinden almıştı. Muhalefet kararı darbe olarak nitelemiş ve Maduro yanlısı olarak tanımladıkları yüksek mahkemenin  bu kararının, diktatörlük kurma girişiminin bir parçası olduğunu savunmuştu. Mahkeme tepkiler üzerine 3 gün sonra kararını geri almak durumunda kalsa da 3 hafta süren gösterilerde 4 kişi ölmüştü. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Hakkari'de toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasaklandı

SONRAKİ HABER

Dortmund saldırganı ‘borsa teröristi’ çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...