21 Nisan 2017 13:04

TÜSİAD: Seçim güvenliğinin zedelenmesi üzücü

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik: Seçim güvenliği işleyen bir demokrasinin olmazsa olmazı.

Paylaş

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, seçim güvenliğinin işleyen bir demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu belirterek, “Daha önümüzde onlarca seçim olacak. Ama oluşacak şüphe, seçimlerden bile daha önemli olacak. Böyle bir mirasa sahip olduk” dedi. 

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, yargı erkinin bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda düzenlemelerin acilen devreye alınması gerektiğini söyledi.

Bilecik, İzmir’de Ege Genç İş Adamları Derneği üyeleriyle buluştu. Konuşmasında yargının tarafsızlığını ortadan kaldıracak şüphelerin sonlandırılması gerektiğini anlatan Bilecik, “Adil yargılama ve ifade özgürlüğü başta olmak üzere pek çok hak genişletilmeli. İnternet ve bilgiye erişim hakkının zedeleniyor olması, bizim gibi gelişmekte olan bir ülke hak etmiyor” dedi.

Bilecik referandum değerlendirmesinde de şunları söyledi: “Seçim güvenliği işleyen bir demokrasinin olmazsa olmazıdır. Türkiye’nin sahip olduğu olumlu karnenin kesinlikle değişmemesi gerekiyordu. Tarihimizin en önemli seçimlerinden birinin seçim güvenliği anlamında zedelenmesi, üzücü oldu. Daha önümüzde onlarca seçim olacak. Ama oluşacak şüphe, seçimlerden bile daha önemli olacak. Böyle bir mirasa sahip olduk. Umarım bu önümüzdeki günlerde farklı bir değişime uğrar

Bilecik aynı konuşmada OHAL’in kaldırılması gerektiğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

{{316713}}
 

ÖNCEKİ HABER

Fatma Şahin'den IŞİD toplantısı açıklaması

SONRAKİ HABER

Hakkari'de toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...