21 Nisan 2017 12:53

Fatma Şahin'den IŞİD toplantısı açıklaması

IŞİD sanığının Gaziantep BB Başkanı Fatma Şahin ile toplantı yaptığını ileri sürmesi ile ilgili Evrensel haberi ile ilgili Şahin açıklama yaptı.

Paylaş

IŞİD sanığının Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin ile toplantı yaptığını ileri sürmesi üzerine Evrensel'de çıkan haberle ilgili Şahin yazılı açıklama yaptı.

Şahin açıklamasında, “Suriyeli STK temsilcisinin katıldığı bu toplantılarda DAEŞ militanı olduğu iddia edilen biriyle görüş alışverişi yapıldığı ve bu toplantılarda Gaziantep'i ilgilendirmeyen konular konuşulduğu iddiası tümüyle asılsızdır” dedi. 

Hakkında IŞİD üyeliğinden dava açılan Suriyeli Gençleri Eğitme ve Geliştirme Derneği Başkanı Bahaa Alden Najeep, Antep emniyetinde 19 Ekim 2016 tarihinde verdiği ifadesinde, Antep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Kobanê eylemleri sonrasında görüştüklerini ileri sürerek, “Suriyelilerin sorunları ve özellikle Kobanê eylemlerinde beni toplantıya çağırdı. Her iki ayda bir beni çağırırlar, toplantılara katılırım” demişti. Najeep'in bu ifadesini haberleştirmemiz üzerine  Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yazılı açıklama yaparak, “Mezkur haberde ima edildiği şekilde, bazılarına onlarca Suriyeli STK temsilcisinin katıldığı bu toplantılarda DAEŞ militanı olduğu iddia edilen biriyle görüş alışverişi yapıldığı ve bu toplantılarda Gaziantep'i ilgilendirmeyen konular konuşulduğu iddiası tümüyle asılsızdır” diye savundu. 

Şahin açıklamasında, “Bilindiği üzere Gaziantep'te yaklaşık 400 bin savaştan kaçan Suriyeli misafir barınmaktadır. Hem bu kesimin yaşadığı sorunların doğru tespit edilmesi, hem de Gaziantep'teki bu geçici misafirlik durumunun daha iyi yönetilmesi için Suriyeli misafirlerimizi temsil ettiğini belirten tüm kesimlerle zaman zaman istişareler ve toplantılar yapılmaktadır” sözlerine yer verdi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İki köprünün geliri üçüncüye yetmiyor

SONRAKİ HABER

TÜSİAD: Seçim güvenliğinin zedelenmesi üzücü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...