21 Nisan 2017 11:16

Meclis'e IŞİD üyesini kim aldı?

Meclis kulislerinde, Meclis bahçesine girdiği tespit edilen IŞİD'li S.S.’nin Meclis'e kimin aldığı tartışılıyor.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesine verilen yanıtta IŞİD üyesi S.S.'ni Meclis bahçesi civarında dolaştığının tespit edildiği ifade edildi. Ancak Meclis kaynaklarından öğrenilen bilgilere göre IŞİD'li S.S. Meclis bahçesine girdi sadece Meclis binalarına giriş yapmadı. Meclis'e girişler ise vekillerin, komisyon uzmanlarını ve idari amirlerin izniyle oluyor. Kulislerde IŞİD'li S.S.'yi Meclis'e kimin aldığı tartışılıyor.   

CHP'li Tanrıkulu'nun geçtiğimiz 10 Şubat tarihinde, TBMM Başkanlığı'na verdiği IŞİD'li bir teröristin Meclis bahçesinde keşif yaptığı iddiasına ilişkin soru önergesi TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın yazılı olarak cevaplandırıldı. Cevapta IŞİD üyesi S.S.'nin, 12 Ekim 2016 tarihinde geldiği Ankara'da, Meclis bahçesi civarında dolaştığının tespit edildiği bildirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma dosyasında, İstanbul'daki IŞİD operasyonunda tutuklanan 28 şüpheliden biri olan ve Meclis bahçesi civarında dolaştığı tespit edilen S.S.'nin TBMM Randevu Takip Sistemi'nde herhangi bir kayıt bilgisine ulaşılamadığı belirtildi. 

Meclis kaynaklarında edinilen bilgiye göre S.S. Meclis bahçesine kadar girdi ancak Meclis binalarına giriş yapmadı. Şimdi ise Meclis kulislerinde IŞİD üyesi S.S.'yi kimin Meclis bahçesine aldığı tartışılıyor. Çünkü Meclis'e girebilmek için  vekillerden, komisyon uzmanlarından yada Meclis idari amirlerinden randevu almak ve TBMM Randevu Takip Sitemine işletmek gerekiyor. 

Akıllardaki ikinci soru ise S.S.'nin 12 Ekim 2016 tarihinde  10.15'te İstanbul ilinden havayolu ile Ankara iline geleceği bilgisinin alınmasına rağmen Ankara'da rahatça hareket edip, Meclis bahçesi civarında dolaşabilmesi oldu.(Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Gözaltındaki Gazeteci Berivan Altan serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Çimento yüklü TIR viyadükten uçtu, sürücüsü öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...