21 Nisan 2017 10:33

Sağlık emekçileri SES 9’uncu Genel Kurulu’nda buluştu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) 9. Genel Kurulu’nu topladı. 3 gün sürecek genel kurulda yeni dönem mücadele hattını belirleyecek.

Paylaş

SES 9'uncu Genel Kurulu’nda referandum sonucunun Türkiye emekçi halkları için umudu içinde barındırdığı vurgulandı. 1 Mayıs’ın mücadele için yeni bir eşik olduğu ifade edilen genel kurulda, iş güvencesinin ve kıdem tazminatının kaldırılmasına, kamuda özelleştirmeye, antidemokratik ve hukuksuz uygulamalara, savaşa ve OHAL' e 'hayır' demeye ve mücadeleyi büyütmeye devam edileceği ifade edildi. 

KESK'e bağlı sendikalar genel kurullarını gerçekleştirmeye başladı. KESK'in ilk genel kurulunu gerçekleştiren Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) 3 gün boyunca Türkiye'nin dört bir yanından seçilerek gelen delegelerle hem son dönem çalışmalarını değerlendirecek, hem de yeni dönem mücadele hattını ve yeni yönetimini seçecek. 

Green Park Otel’de gerçekleşen genel kurulun divan başkanlığını İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan yaptı.

Açılış konuşmasını yapan SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, referandum sonucunun baskı ve şiddet politikalarının kaybettiğini ve bir arada yaşam isteğinin kazandığını gösterdiğini belirterek, sandıktan hileyle 'Evet' çıkmasının her şeyin sonu olmadığını ve umudu büyütmeye devam edeceklerini söyledi. En ağır hak ihlallerinin bu dönemde yaşandığını ifade eden Erden, 169 kez süresiz sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini, sadece 15 Temmuz sonrası 90 bin insanın gözaltı alındığını, OHAL ile birlikte sendikal mücadelenin engellendiğini, OHAL khk'leri ile binlerce sağlık emekçisinin ihraç edildiğini ve ihraçların 580'inin KESK üyesi olduğunu kaydetti. Erden, ihraç edilen bütün üyelerinin işlerine geri dönüşü için sendika olarak bundan sonra da mücadeleyi büyüteceklerini söyledi. 

'1 MAYIS MÜCADELENİN YENİ EŞİĞİ'

Sağlık alanında özelleştirmelerin şehir hastaneleriyle en son aşamaya geldiğini belirten Erden, taşeron sağlık emekçilerinin 'kadro vereceğiz' denilerek kandırılmaya çalışıldığını da vurguladı. İş güvencesiz çalışma dayatmasına, ihtiyaçların piyasanın isteğine göre şekillenmesine, sosyal yardım politikalarının emekçileri iktidara bağımlı hale getirilmesine hizmet etmesine, şiddetten uzak bir çalışma yaşamı mücadelesini sürdürmeye devam edeceklerini söyleyen Erden, “1 Mayıs'a giderken her yerde alanlarda olacağız. Faşizme, eşitsizliğe, hukuksuzluğa, iş güvencesinin kaldırılmasına, antidemokratik uygulamalara karşı 1 Mayıs'ta 'hayır'larımızı büyüteceğiz” dedi. 

KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse konuşmasında şaibeli referandum oylamasının bitmediğini belirterek, “Aslında Hayır kazandı. Defter kapanmadı. 1 Mayıs bu mücadelede yeni bir eşik olarak önümüzde. Cumhurbaşkanı'nı attan da eşşekten de indirmek emek hareketinin boynunun borcudur” dedi. 

‘İKTİDAR EN ZAYIF DÖNEMİNDE TARİHİ BİR GÖREVİMİZ VAR'

TTB Merkez Konsey Üyesi Sinan Adıyaman da sağlıkta dönüşümün şehir hastaneleriyle yeni bir döneme evrildiğini söyledi. Referandumda adil olmayan bir seçim kampanyası yürütüldüğünü kaydeden Adıyaman, zulme ve baskıya rağmen iyi bir sonucun sandığa yansıdığını belirtti. 

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ise zor bir dönemden geçildiğini ancak umudun da büyümeye devam ettiğini söyledi. Sağlık emekçilerinin ekip çalışmasını iyi bilen emekçiler olarak, tüm aklın tek insanda toplanmasına karşı büyük bir mücadele ortaya koyduklarını kaydeden Çerkezoğlu, 7 Haziran’da olduğu gibi halkın iradesini yok sayanlara karşı “Hayır” demeye devam edeceklerini vurguladı. Çerkezoğlu, “İktidar en zayıf döneminde. Tarihi bir görevimiz var. Bütün sağlık emekçilerini örgütlemek, emek mücadelesini yükseltmek zorundayız” dedi. 

BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ VE KAZANACAĞIZ

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir 16 Nisan’ın önemli bir kırılma anı olduğunu kaydederek, 2019daki seçimlere kadar en asgari düzeydeki ortak paydayı yaratarak, toplumsal muhalefeti genişletmek zorunluluğu olduğunu söyledi. 

HDP Milletvekili Müslüm Doğan da şiddet ve baskıya rağmen Kürt halkının Hayır’dan yana iradesinin ortaya koyduğunu , Kürtlerin oylarının çalındığını söyledi.Doğan, “Siyasal İslama karşı mücadelemiz sürecek. Diz çökmedik, çökmeyeceğiz. Ortak cephede yürümek istiyoruz” dedi. 

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan da referandumda bütün hilelere rağmen 'Evet' çıkmadığını belirterek, “Alttan alta kazan kaynıyor. Bu kazanın ateşini harlayacak işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, Kürt halkı ve Alevilerdir. Önümüzdeki dönemde birlikte mücadele edeceğimiz ve kazanacağımız yol burasıdır” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP'nin olmadığı 1118 sandıkta yüzde 90 'Evet' çıktı

SONRAKİ HABER

Denizli’de mültecileri geri gönderme işlemi şimdilik durdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...