27 Haziran 2012 15:17

Kolektif kültür kamp alanını sardı

“Özgürlük gelecektir” sloganıyla düzenlenen 10. Yaz kampı bu sene Dikili’de 10-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Gençlik kampına çok az bir süre kaldı. Türkiye’nin her yerinde kamp hazırlık çalışmaları hızla devam ediyor. Bir de kamp alanını gençlik kampı için hazırlayanlar

Kolektif kültür kamp alanını sardı
Paylaş
Sinem Uğurlu

‘KAMPIN UFAK BİR ÖRNEĞİ’

Ege Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü Öğrencisi Onur Pazarlı, kamp hazırlığına gönüllü katılanlar arasında. Şimdiye kadar konser alanındaki otları ve çimleri temizlediklerini, masa ve sandalyeleri düzenlediklerini ve sürekli mıntıka temizliği yaptıklarını söyledi. Her gün görev paylaşımı ile kolektif işler yaptıklarını dile getiren Pazarlı, “Burası için kampın biraz daha ufak bir kolektifi diyebiliriz” diye konuştu.

Kampa katılım için de çağrı yapan Pazarlı, “Burada tatil de yapacağız, üreteceğiz de. Biz herkesi düşünmeye ve ortak bir yaşam kurmaya çağırıyoruz. Burada kültürel ve sanatsal faaliyetler de olacak. Sanat ve kültür politik bir iştir. Burada politika da yapacağız” diye konuştu.  

Dokuz Eylül Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü Öğrencisi Onurcan Şen, şu an kamp alanının teknik ve temizlik işlerinin bitirilmeye çalışıldığını dile getirerek, yakında da çadırların kurulacağını söyledi. Kamp alanını gelecek gençler için hazırlarken, bir yandan da eğlendiklerini ifade eden Şen, “Ben ilk kez geliyorum ve verimli geçiyor. Kampa gelecekler için de verimli geçecektir” dedi.  Lise Öğrencisi Alphan Öztabak ise, gençlik kampı için şu anda duş ve tuvalet yapıldığını söyleyerek, kampa gelecek arkadaşları için alanı güzelleştirdiklerini ifade etti.

BİRLİKTE YEMEK YAPIP BİRLİKTE YİYECEKLER

Kampın Aşçısı Hasan Kale ise, gençlik kampının başlamasını beklemeden kamp alanına gelmiş ve kamp alanını hazırlayanlara yemek yapmaya başlamış bile. 1998 Bergama kampından beri gönüllü olarak kampa katıldığını ifade eden Kale, kampa gelecek gençlere “Burada aç kalacak kimse yok. Üç öğün bol bol yemek çıkacak. Buraya gelen gençlerle birlikte yapacağız yemekleri. Birlikte yemekleri yapıp birlikte oturup yiyeceğiz” dedi.

‘KOŞA KOŞA GELSİNLER’

Ev Kadını Aysun Öztabak da kampa eşi ile birlikte gönüllü olarak çalışmaya gelmiş. Mutfakta görev alan Öztabak, kampa gelecek gençlere de, “Buraya koşa koşa gelsinler. Konserler, atölyeler ve paneller gerçekleşecek. Hayat boyunca paylaşacağı dostluklar edinecekler. Biz de buraya gelmeden önce, diğer gelen gönüllü arkadaşlarımızı tanımıyorduk. Ama şimdi bir aile gibiyiz. Onlar da burada bir sürü şey öğrenecekler” diye seslendi. (İzmir/EVRENSEL)


‘AİLELERİN DESTEKLEMESİ GEREKİR’

Hakan Kaya (İşçi): Gençlerin bu kampa katılmasını ve ailelerin de desteklemesini tavsiye ediyorum. Eğer gençler dolu dolu bir yaz geçirmek istiyorlarsa bu kamp onlar için biçilmiş bir kaftan. Burada çok güzel dostluklar edinecekler ve paylaşmayı öğrenecekler. Bu kampa katılacak olanlar çok şanslı.


MAVİGÖL’DEN MAVİ DENİZLERE

Mutlu Coşar


10-18 Temmuzda gerçekleştirilecek olan gençlik yaz kampı hazırlıkları sürüyor. Ankara’da Mavigöl’de biraraya gelen genç mimarlar, bir piknik düzenledi. Birçok konuyu tartışan genç mimarlar, yeteneklerini kampta sergileyeceklerini belirttiler. Müzik dinletisiyle eğlenen gençler, hep bir ağızdan kardeşlik türküleri söylediler. Kampa az bir süre kala bir araya gelen mimarlar, ülkenin geleceği olarak, olup bitenlere seyirci kalmayacaklarını ve gençlik kampında bu tartışmaları sürdüreceklerini belirttiler. (Ankara/EVRENSEL)


‘SORGULAYAN, TARTIŞAN GENÇLİK OLACAĞIZ’

Onur Uslu

Mamak Gençliği, 10-18 temmuz tarihlerinde İzmir Dikili’de düzenlenecek olan 10.gençlik yaz kampı öncesi piknikte buluştu. Sınav stresini üstünden atmaya çalışan gençler piknikte doyasıya eğlendi. Piknikte voleybol turnuvası yapan gençler sonrasında, müzik dinletisi yaptılar. Pikniğe katılan gençlerden Ali Eren, “Benim açımdan olumlu geçti. Futbol maçları,voleybol maçlarının yanında hem piknik, hem de bir şeyler tartışma fırsatını her zaman bulamayabiliyoruz. Hükümetin yaratmak istediği dindar gençlik değil; sorgulayan, tartışan, kolektif yaşayan bir gençlik olacağız.”dedi.Piknik İzmir, Dikili’de Türkiye’nin dört bir yanından gelecek olan gençlerle yapılacak olan kampla ilgili konuşmalar yapılıp, komiteler kurulduktan sonra, çevre temizliği ile sona erdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bir polis terörü de Viranşehir'de!

SONRAKİ HABER

Bu çocukları da alın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...