21 Nisan 2017 09:47

!F İstanbul Bağımsız Filmler Festivali tarafından düzenlenen ve genç sinemacıların ilk ya da ikinci film senaryolarının geliştirilmesine imkan sağlayan !f Senaryo Lab’in bu yılki projeleri belli oldu. !f İstanbul’un dünyanın önde gelen bağımsız sinema kurumu Sundance Enstitüsü ile 2011 yılında başlattığı ve bugüne dek aralarında “Kaygı”, “Ana Yurdu”, “Albüm”, “Mavi Dalga”, “Annemin Şarkısı”nın da bulunduğu 25 projeye senaryo desteği veren !f Senaryo Lab’e Türkiye’den 40’ı aşkın başvuru oldu. Başvuru yapan senaryolar arasından seçilen 3 proje ise, Açık Toplum Vakfı’nın desteğiyle 12-16 Mayıs tarihlerinde Büyükada’da yapılacak çalışmaya katılmaya hak kazandı.

İlk filmi “Babasının Kızı” geçen yıl !f İstanbul’da gösterilen, bu yıl da “Patates Olmasın” adlı kısasıyla !f’e konuk olan Melisa Üneri, “Yırtık” adlı ilk uzun metraj projesiyle Lab’e katılırken; !f’in Türkiye’den Kısalar Seyirci Ödülü’nün bu yılki birincisi 36. İstanbul Film Festivali’nden de mansiyon kazanan “Nebile Hanım’ın Solucandeliği”nin yönetmeni Pınar Yorgancıoğlu’nun “Baharın Gölgeleri”; “Çevirmen”, “Kayış” gibi ödüllü kısalarıyla tanınan Emre Kayiş’in de “Anadolu Leoparı” senaryoları Türkiye’den seçilen projeler oldu.

!f Senaryo Lab’in Türkiye’den danışmanlığını ise, yönetmen, senarist ve yapımcı Yeşim Ustaoğlu ve “Tepenin Ardı”, “Abluka” gibi ödüllü filmlerin yazarı ve yönetmeni Emin Alper yapıyor. (DHA/İstanbul) 

Evrensel'i Takip Et