21 Nisan 2017 09:11

Irak'tan Erdoğan'a 'Haşdi Şabi' tepkisi

Irak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Haşdi Şabi için kullandığı 'terör örgütü' ifadesine tepki gösterdi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Haşdi Şabi'ye yönelik sözlerine Irak Başbakanı Haydar İbadi'den yanıt geldi. Irak'ın açıklamasında Erdoğan'ın Şii milis gücü Haşdi Şabi'ye "Terör örgütü" demesine tepki gösterildi.

İbadi'nin ofisi tarafından yayınlanan bildiride, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Haşdi Şabi'ye yönelik sözlerinin şaşkınlıkla karşılandığı vurgulandı.

Haşdi Şabi'nin Irak'ın iç meselesi olduğunun dile getirildiği bildiride, bu meselye karışılmaması gerektiği ifade edildi. Haşdi Şabi'nin IŞİD'e karşı Irak ordusunun yanında mücadele verdiği ve zaferler elde ettiği kaydedildi.

Irak'ın bir kanun devleti olduğunun altı çizilen bildiride, Haşdi Şabi yasasının, bu gücü devlete bağladığı söylendi. Bu gücün başka bir ülke değil Irak'a ait olduğu ve Silahlı Kuvvetler Komutanının emrinde olduğunun dile getirildiği bildiride, Irak yasalarının silahlı milisler kurulmasına izin vermediğine işaret edildi.

Bildiride komşu ve dost ülkelerden Irak'ın iç işlerine karışmaması, bölge ve tüm dünyaya büyük bir tehlike arz eden IŞİD'le mücadelede Bağdat'a destek vermeleri talep edildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak'ta çatışma: 2 asker yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Rusya'da Federal Güvenlik Servisi binasına saldırı: 2 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa