21 Nisan 2017 08:57

Memur-Sen 1 Mayıs’ta Kütahya’ya gidiyor

‘Evet’ çağrısı yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konfederasyonlarının bu yıl 1 Mayıs’ı Kütahya’da kutlama kararı aldığını açıkladı.

Paylaş

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konfederasyonlarının bu yıl 1 Mayıs’ı Kütahya’da kutlayacağını açıkladı. Referandum sürecinde 81 ilde ‘Evet’ çağrısı yaptıklarını belirten Yalçın, Ağustos’ta başlayacak olan toplu sözleşme için taleplerini belirleme çalışması içerisinde olduklarını iddia etti. 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, anayasa değişikliği referandumu sonucu, 1 Mayıs ve yaklaşan toplusözleşme dönemine ilişkin basın toplantısı düzenledi. 

Referandum sürecinde 81 ilde ‘Evet’ çağrısı yaptıklarını hatırlatan Yalçın, Türkiye’de ‘vesayetin dağılması’ ve ‘milli iradenin tecellisi’ için çaba harcadıklarını savundu. 

Referandumdaki şaibelere ve hukusuzluklara ilişkin de konuşan Yalçın, şaibelere itiraz ederek “AGTİ raporu değil adeta Kandil raporu” ifadelerini kullandı. AGİT raporunun tarafsız olmadığını iddia eden Yalçın, YSK ve hükümete yönelik protestoları ise sandık sonucunu hazmedemeyenlerin CHP üzerinden bir vesayet oluşturmaya çabası olarak yorumladı.

İŞ GÜVENECESİNİ TARTIŞMAYACAĞIZ

Referandumdan sonra hükümetin herhangi bir bahanesi kalmadığını söyleyen Yalçın, “O yüzden yeni bir dönemin başlaması gerekiyor. Kamunun yeniden yapılandırılmasında katılımcılığı esas alın, yaptık-oldu düşüncesinden uzaklaşın. İş güvencesini ise tartışmaya açmayacağımızı söylemek isterim. 4B, 4c gibi birçok istihdam biçiminin kaldırılarak 4a-4d olarak sadece işçi ve memur statülerine dönüşmesi gerekiyor” dedi. 

Bu yıl 1 Mayıs’ı önceki yıllardaki gibi bir tavırla ele aldıklarını belirten Yalçın, ideolojik sendikacılığa hep karşı olduklarını da iddia etti. Bu yıl 1 Mayıs etkinliklerini Kütahya’da yapacaklarını duyuran Yalçın, bunun nedenini ise tarihte ilk toplu sözleşmenin fincancı esnafıyla Kütahya’da yapılması olarak açıkladı.

'ILO’DA BİZ OLMALIYIZ'

Toplu sözleşme dönemi için talep alma sürecini devam ettirdiklerini aktaran Yalçın, Mayıs ayında Devlet Personel Başkanlığına bu talepleri ileteceklerini söyledi. Kamu işveren heyeti ile masada kendilerine düşen payı alarak 2 yılı belirleyeceklerini dile getiren Yalçın, “Hükümet de artık vesayet döneminin argümanlarını bir kenara bıraksın” dedi. 

Toplu sözleşme masasına oturana kadar sözleşmeli personelin kadroya geçmesini beklediklerini kaydeden Yalçın, ILO’da Türk-İş yerine daha fazla üyeleri olduğu kendilerinin olması ısrarını sürdürdü: “ILO’da Türkiye’nin en büyük sendika konfederadyonu yer alıyor ve şu an en fazla üyeye sahip emek örgütü Memur Sen’dir. Bu nedenle Memur-Sen’in temsil etmesi gerekiyor. Bununla ilgili hükümete başvuruda bulunduk. Başka bir konfederasyonun hakkını almak gibi bir derdimiz yok. Mevcut sistematik gereği bu hakkın bize geçtiğini söylemek isterim.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Karaman'da öğretmen, 5 çocuğa cinsel istismardan tutuklandı

SONRAKİ HABER

Şırnak'ta çatışma: 2 asker yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa