21 Nisan 2017 08:50

Karaman'da öğretmen, 5 çocuğa cinsel istismardan tutuklandı

Karaman'da ilkokuldaki sınıf öğretmeni 5 öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Paylaş

Karaman'da bir ilkokuldaki sınıf öğretmeni olan 60 yaşındaki M.P., dördüncü sınıfta okuyan  9 ve 10 yaşlarındaki 5 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Olay, kent merkezindeki bir ilkokulu'nda meydana geldi. İddiaya göre kız çocuklarından biri annesine, sınıf öğretmeni M.P.'nin, kendisini zaman zaman öpüp,  başını ve sırtını okşadığını anlattı. Durumdan şüphelenen veli, aynı sınıfta öğrenim gören diğer öğrencilerin velileriyle konuştu. Öğrencilerden bazılarının, öğretmen M.P.'nin aynı şekilde davrandığını söylemesi üzerine veliler, geçen 19 Nisan günü okula gidip, yöneticilere durumu bildirdi. Okul yöneticileri de, rehber öğretmen eşliğinde şikayette bulunan velilerin çocuklarıyla konuştu. Ardından veli ve okul idarecileri, evli ve bir çocuk babası olan sınıf öğretmeni M.P.'nin. öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla şikayette bulundu.

Savcılık soruşturma başlatırken öğretmen M.P. taciz suçlamasıyla gözaltına alındı. Cinsel istismara uğradıkları ileri sürülen 5 öğrenci de psikolog gözetiminde alınan ifadelerinde öğretmenin kendilerine nasıl davrandığını anlattı.

Tacizle suçlanan öğretmen M.P. ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Öğrencilerine öğretmen şefkatiyle yaklaştığını söyleyen ve sorgusunun ardından dün adliyeye sevk edilen öğretmen M.P., tutuklandı.

Bu arada cinsel istismara uğrayan öğrencilerin sayısının artabileceği belirtilirken Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğrenci velilerinin şikayeti üzerine durumun savcılığa bildirildiğini, idari yönden de soruşturma açılarak 2 müfettişin görevlendirildiğini söyledi. (Karaman/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Prof. Şükran Şıpka: Kumalık Türk tipi taşıyıcı anneliktir

SONRAKİ HABER

Memur-Sen 1 Mayıs’ta Kütahya’ya gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...