21 Nisan 2017 08:06

Çorum’da ‘Gezi’ korkusu

Çorum Valiliği, referandum eylemlerinin 1 Mayıs’la birleşebileceğini gerekçe göstererek eylem ve yürüyüşleri 20 Mayıs’a kadar izne tabi tuttu.

Paylaş

Çorum Valiliği, OHAL Kanunu kapsamında bir karar alarak; Çorum genelinde 20 Nisan ­ 20 Mayıs 2017 tarihleri arasında her türlü protesto eylemi, oturma eylemi, basın açıklaması, yürüyüş, stant kurma, imza kampanyası ve bildiri dağıtma vb. etkinlikleri valilik iznine bağladı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, kentte genel güvenliğinin sağlanması, asayişin ve kamu düzeninin korunması, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü ve başkalarının hak ve hürriyetlerinin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasını önlemek amacıyla bu kararın alındığı iddia edildi.

{{316689}} 

‘REFERANDUM EYLEMİ 1 MAYIS’A BAĞLANABİLİR’

Çorum Valiliği açıklamasında referandum eylemlerinin 1 Mayıs’a kadar canlı tutulabileceğini gerekçe göstererek şöyle dedi: “16 Nisan 2017 Pazar günü gerçekleştirilen halk oylaması sonucunu protesto etmek amacıyla, sol ve marjinal gruplar ile terör örgütüne müzahir şahıslar tarafından sosyal medya üzerinden toplanma çağrıları yapıldığı, özellik tencere, tava düdük çalma vb. ses çıkarma eylemleri ile Halkoylaması sonuçlarının protesto edileceği, söz konusu eylemlerin bazı siyasi partilerce de desteklenerek 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününe kadar canlı tutulmaya çalışılabileceği, eylemlerin terör örgütlerince provoke edilerek ülke genelinde Gezi benzeri kitlesel eylemlere dönüştürülme gayreti içinde oldukları ve terör örgütlerinin ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kast eden eylemlerini çok farklı yol ve yöntemlere başvurarak sürdürdükleri Anayasa ve yasalarla güvence altına alınan Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri gibi temel hak ve hürriyetleri de istismar ettikleri değerlendirilmekte olup, halkın yoğun olarak sokağa çıkmaları için paylaşımlarda bulunulduğu hakkında yoğun istihbarı bilgiler edinilmiştir” (HABER MERKEZİ) 

(Fotoğraf: Arşiv)


 

ÖNCEKİ HABER

İngiliz stoper Ugo Ehiogu yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

EMEP: Halk bitti demeden bitmeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...