21 Nisan 2017 07:09

Demirhan’ın gözaltına alınması Ankara’da protesto edildi

Sendika.org editörü Ali Ergin Demirhan’ın 'referandum sonucunu meşru göstermemeye çalışmak' nedeniyle gözaltına alınması Ankara’da protesto edildi.

Paylaş

Sendika.org editörü Ali Ergin Demirhan’ın gözaltına alınması Ankara’da protesto edildi. CHP ve HDP milletvekillerinin de destek verdiği eylemde Demirhan’ın serbest bırakılması istendi. 

Sendika.org adına konuşan Demet Yılan, “Meşru olmadığınızı halkın en az yüzde 50’si yani milyonlar söylüyor. Biz mi susacağız” diye konuştu. 

TGS Ankara Şube Yöneticisi Cem Gurbetoğlu da “Tespitlerimize göre 174 gazeteci cezaevinde ve iktidar onların gazeteci olmadığını iddia ediyorlar. Biz de onların meslektaşlarımızın gazeteci olmadığını kanıtlamaya davet ediyoruz” dedi. 

Kızılay Yüksel Caddesi’nde yapılan basın açıklamasında konuşan Sendika.org muhabiri Demet Yılan sabah saatlerinde bürolarının basılarak Demirhan’ın gözaltına alındığını belirterek, gözaltı gerekçesinin “Yapılan oylama sonucunu meşru göstermemeye çalışarak sosyal medya hesaplarından yapılan eylemleri organize etme, halkı kin düşmanlığa tahrik” olduğuna dikkat çekti. 

OHAL koşullarında tek adam sisteminin halka dayatıldığını ve halkın en az yarısının terörist ilan edildiğini ifade eden Yılan, kanunların çiğnenerek YSK eliyle sancıktan “Evet” çıkarıldığını söyledi.

Tüm bunların ardından “Yapılan oylama sonucunu meşru göstermemeye çalışmak”la suçlandıklarını dile getiren Yılan, “Son 1.5 yılda 31 kez sitemiz hakkında erişim engeli kararı aldınız. Referandum sürecinde 17 günde 17 erişim engeli getirdiniz. Her seferinde halkın haber alma hakkını savunmaktan bir saniye bile geri durmadık. Meşru olmadığınızı halkın en az yüzde 50’si yani milyonlar söylüyor. Meşru olmadığınızı evrensel hukuk kuralları söylüyor. Meşru olmadığınızı en temel demokrasi değerleri söylüyor. Biz mi susacağız” diye konuştu.

HER FATURA GAZETECİLERE ÇIKARTILIYOR

TGS Ankara Şube Yöneticisi Cem Gurbetoğlu, Türkiye'de yıllardır her şeyin faturasının gazetecilere çıkartıldığını söyledi. Oysa 15 Temmuz’da bakanlara ulaşılamadığı sırada gazetecilerin halka haber ulaştırmaya çalıştığını ifade eden Gurbetoğlu, AKP döneminde gazetecilere yönelik uygulamaların artık güldürdüğünü dile getirdi. Gurbetoğlu, “Tespitlerimize göre 174 gazeteci cezaevinde ve iktidar onların gazeteci olmadığını iddia ediyorlar. Biz de onların meslektaşlarımızın gazeteci olmadığını kanıtlamaya davet ediyoruz” dedi. 

HAYIR’IN SESİNİ YÜKSELTMELİYİZ

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden ihraç edilen ve Sendika.org Yayın Kurulu üyesi Prof. Dr. Funda Başaran, “Ali benim arkadaşım, yoldaşım, meslektaşımdır. Sendika.org kuruluşundan beri içinde yer aldığım yayın kurulunda olduğun bir yayın organıdır. Emekten barıştan, demokrasiden yana bir yayın kuruluşudur. Kuruluşunda doğan çocuklarımız şu an 13 yaşındalar. Sendika.org’da herkes kendisini ifade edebilecek bir alan buldu. Hayır'ın sesini yükseltmeliyiz. Hayır sadece bir referandum sonucu değil. Barışın, özgürlüklerin demokrasinin sesidir dedi.                  

CHP’Lİ YILMAZ: SOKAKLARDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, halkın referandumda net bir şekilde iradesini ortaya koyduğunu ancak hukuksuzların ortaya çıktığını söyledi. Bu referandumun hükümsüz olduğunu dile getiren Yılmaz, iktidarın bu hukuksuzlukları söyleyenlerin sesinin çıkmasını istemediğini ifade etti. Bunun sadece Sendika.org operasyonu olmadığını kaydeden Yılmaz, halkın elinden alınan iradenin bırakılmasını istediklerini söyledi. Yılmaz, “Sokaklardan, irademizden vazgeçmeyeceğiz. Yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi. 

ÖZGÜR BASINI SUSTURMAK İSTİYORLAR

HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş, “Bu saldırılar basının susturulmak istenmesi, hak gasplarını gizlenmesi üzerine sürdürülüyor. Bu ülkede 40 milyon insan bu şekilde siyasetle ülkenin yönetilemeyeceğini söyledi. Referandumda kullanılan hayır oyları sadece başkanlık sistemine değil tüm hak gasplarına karşıdır. Küçük bir azınlığın sermaye üzerinden cebini doldurduğu bu sisteme milyonlar hayır dedi. Halklarımıza doğru haber veren Sendika.org dahil özgür basını susturmak istiyorlar” dedi. 

Demirhan açlık grevine başladı ancak kendisine şeker değil sadece su veriliyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ahmed Arif 90 yaşında

SONRAKİ HABER

Kamyonet kasasında iyi haber bekliyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...