21 Nisan 2017 00:23

Halkın büyük bir kısmı istememesine rağmen...

Esenyurt'ta çalışan MHP seçmeni bir işçi, referandum sonucuna tepki göstererek, seçimin adil olmadığını dile getirdi.

Paylaş

Esenyurt’tan bir işçi
İstanbul

Bütün Evrensel gazetesi okurlarına merhaba;

Ben MHP’li bir işçiyim. Geride bıraktığımız pazar günü referandumu hep birlikte yaşadık. Maalesef gözlemlediğim kadarıyla hiç de adil bir seçim yaşanmadı. Ülkenin kaderini oyladığımız bu dönemde, millet iradesine saygı duymayan karanlık eller yine iş başındaydı. Her türlü hilenin yapıldığı bu seçimi, bir zafer algısıyla yandaş medyaya ve siyasi iktidar baskısına maruz kalan diğer medyaya servis ettiler. Ben artık bu saatten sonra yapılan her itirazın sonuçsuz bırakılıp, bu sistemin halkın büyük bir kısmı istememesine rağmen geçeceğini düşünüyorum. 

Bu siyasi zihniyet kendisini tek başına iktidar yapan insanların oylarını alınca milli irade diye meydan meydan dolaşırken, 7 Haziran seçimlerinde aynı milli irade koalisyon olsun deyince milli iradeye saygı duymadı. Ve erken seçime gittik. Bir vatandaş olarak bunu sorgulamamız gerekirdi. Kuran ayetleriyle bakara makara diyerek dalga geçilince, yolsuzluklar ayan beyan ortadayken bunlara ses çıkarmayan AKP’li vatandaşlar, mesele vatansa gerisi teferruattır diyen sözde milliyetçiler böylesine saçma bir sistemin onaylanmasında en büyük paya sahiptirler. Kuvvetler ayrılığı olmayan, yasama, yürütme ve yargının tek bir insana verilmesi normalmiş gibi oy veren bu azımsanmayacak çoğunluk nasıl bu gaflete düştüklerini anlamak çok güç. Hayatı yol ve köprüden ibaret sanan bu seçmene şunu sormak istiyorum: Her şeye zam yapılırken geçinebilmek ve aç kalmamak için 12 saat çalışmak zorunda bırakılan, hiçbir sosyal faaliyeti olmayan, bankalara borçlarından dolayı kafasını kaldıramayan insanların hâlâ yol yaptı diye bana bunları savunması akıl tutulması değil de nedir? 

Ama bilmedikleri şey şu ki bu yolları devlet garantörlüğünde ihale ile yaptırıp taahhüt verilip bu insanların sırtına vergi yükünün bindirilmesi. Bu iki gözüyle bakan ve görmeyen halkımıza daha ne denilmesi lazım. Şu an çalıştığım fabrikada bile bu zihniyete sahip, hırsızlığı normalmiş gibi karşılayan çalışma arkadaşlarıma da anlatmaya çalışıyorum. Ama maalesef ki  anlamak istedikleri tek şey “Ama yol yaptı, köprü yaptı.” Bu ülkeyi düşmanlardan kurtarıp bize cumhuriyet emanetini bırakan Atatürk bile tek adam rejimini reddetmişken, egemenlik kayıtsız şartsız milletin demişken, biz egemenlik kayıtsız şartsız tek bir adamındır diyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Yeter demek için çok sebebimiz var

SONRAKİ HABER

‘Kürtler evet dedi’ diyenler Cizre’ye, Sur’a baksın!'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...