27 Haziran 2012 12:06

Uludere’ye gitmek de yasak!

Şırnak Uludere’de DTK tarafından düzenlenen ‘Adalet Nöbeti’ eylemi için yola çıkan konvoy askeri yasaklama ile karşılaştı.BDP Hakkâri Milletvekili Esad Canan ve Ağrı Milletvekili Halil Aksoy’un da aralarında bulunduğu konvoy Balveren beldesinde bulunan Mili tabur önünde durduruldu. Karakolda milletvekillerine de ki

Uludere’ye gitmek de yasak!
Paylaş
Faruk Ayyıldız

BDP Hakkâri Milletvekili Esad Canan ve Ağrı Milletvekili Halil Aksoy’un da aralarında bulunduğu konvoy Balveren beldesinde bulunan Mili tabur önünde durduruldu. Karakolda milletvekillerine de kimlik sorulması dikkat çekti.

Yarım saat bekletmenin ardından Milletvekilleri ile basın mensuplarının bulunduğu araçlara izin verilirken, demokratik kitle örgütleri, sendikalar ve siyasi parti temsilcilerini taşıyan araca izin verilmedi.

Askeri yetkililer yasak kararını valilik tarafından alındığını ve geçişlere kesinlikle izin vermeyeceklerini söylediler. Uludere’ye gitmek isteyen konvoy ise yasağa rağmen karakol önünde beklemeye devam ediyor. DTK Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Aysel Tuğluk da bekleyişte olan kitlenin yanına geldi. Bekleyiş sırasında kitleyle güvenlik güçleri arasında yer yer gerginlikler yaşanıyor. (Şırnak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Geçmişin gölgesinde tek kişilik bir kahvaltı

SONRAKİ HABER

TBM: Çözüm çatışmada değil diyalogda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...