20 Nisan 2017 16:45

İzmir'de 'Hayır Biz Kazandık' sloganı ilçelerde yankı buldu

İzmir'de kentin bir çok noktasında yapılan eylemlerde referandumun şaibeli evet sonucunun tanımadığı dile getirilerek, oylamanın yenilenmesini istedi.

Paylaş

16 Nisan'da yapılan referandumun sonuçlarına tepkiler sürüyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun, seçimin sonucuna etki eden kararı İzmir'de de sokaklarda protesto edilmeye devam ediliyor. 'Hayır Biz Kazandık' çağrısıyla, İzmir'de bu akşam Konak, Karabağlar, Narlıdere, Buca ve Çiğli'de ses çıkarma eylemleri ve forumlar yapıldı.

Konak Betonyol'da, Hatay Hayır Meclisi tarafından yapılan eylemde 'Hayır Bitmedi, Mücadeleye Devam' , 'YSK Halka Hesap Verecek', 'Hırsız AKP, İşbirlikçi YSK' dövizleri açıldı. Burada yapılan eylemde, emniyet tencere tava çalınmasına izin vermedi. Yapılan konuşmalarda, sandıkta çalınan hayır sonucunun korumması için çağrı yapıldı.

Karabağlar Uğur Mumcu Parkı'nda da yerel güçler tarafından forum yapıldı. Çok sayıda insanın katıldığı forumda yapılan konuşmalarda, AKP'ye ve başkanlığa karşı mücadele edileceği ifade edildi. Referandumda AKP'nin ve hayır'ın kaybettiği vurgulandı.

Narlıdere emek ve demokrasi güçlerinin Demokrasi Meydanı'nda yaptığı eylemde ise emniyet 'Hırsız Katil AKP' sloganını atan gençleri gözaltına almak istedi ancak araya giren halk gözaltına izin vermedi.  Açıklama, yoğun abluka altına yapıldı. Eylemin yapıldığı bir diğer nokta ise Buca Koop Meydanı olurken, Çiğli Güzeltepe'de de evlerden ses çıkarma eylemleri yapıldı. 

YARIN AKŞAM GÜNDOĞDU'DA 

Öte yandan aralarında sendikaların, odaların, siyasi partilerin ve kitle örgütlerinin yer aldığı İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri yaptıkları açıklama ile İzmirlilleri yarın akşam (21 Nisan Cuma) saat 19:00'da  Gündoğdu Meydanı'nda düzenleyecekleri kitlesel eyleme çağırdı.  (İzmir/EVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

Şaibeli referanduma karşı yürüyen Dr. Şen Eskişehir'e ulaştı

SONRAKİ HABER

Denizli’de referandumu protesto için sandığa peçete attılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...