20 Nisan 2017 14:49

KESK'liler SGK önünde taleplerini dile getirdi

OHAL kararnamesi ile ihraç edilen kamu emekçileri SGK'nin İstanbul İl Müdürlüğü'nün Fındıklı'daki binası önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. 

Paylaş

KESK İstanbul Şubeler Platformu'nun çağrısıyla OHAL kararnamesi ile ihraç edilen kamu emekçileri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İstanbul İl Müdürlüğü'nün Fındıklı'daki binası önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. 

KESK'liler bu kez de SGK önünde taleplerini dile getirdi. "Haksız hukuksuz ihraçlara hayır, işimizi geri alacağız" pankartının açıldığı eylemde sık sık "Çalmadık, çırpmadık, kaldırılmadık", "Zafer direnen emekçinin olacak", "AKP gidecek biz kalacağız" sloganları atıldı. 

Burada ilk sözü SGK emekçisi Aziz Özkan aldı. Özkan,  kendilerinin 15 temmuz sonrası darbeyle mücadele eden emekçiler olduğunu belirterek şunları aktardı: "Onlar soruları çaldığında onlara karşı duran bizlerdik. 9 yılımı buraya verdim. Halka hizmet için her gün kendimizi geliştirdik. 5 üniversite bitirdim. Çünkü halkın yasalar karşısında ezilmemesini, halkın sağlıktan parasız faydalanmasını istedik, suçumuz bu."

Basın metnini KESK Üyesi Kadri Kılıcı okudu. Kılıcı, birçok KESK üyesinin OHAL sürecinde ihraç edildiğini söyledi, gayri meşru referandum sonucu ile OHAL'in kalıcılaştırılmak istendiğine dikkat çekti. 

AKP'nin kamu emekçilerine savaş ilan ettiğini kaydeden Kılıcı, "Sendikal hak ve özgürlükler KHK’lar yoluyla ortadan kaldırılmıştır. Açık ki konfederasyonumuz, sendikalarımız ve üyeler bu yolla biat etmeye zorlanmakta, sendikal eylem ve etkinliklerimizden dolayı pişman ettirilmeye çalışılmaktadır. Üyelerinin hak ve çıkarlarını korumakla, geliştirmekle görevli her sendikanın, her konfederasyonun yapması gereken sendikal faaliyetlerimiz darbe girişimi fırsatçıları tarafından açığa almaların, ihraçların, gözaltı ve tutuklamaların gerekçesi haline getirilmektedir" diye konuştu. 

'EMEKÇİLER GÜVENCESİZLEŞTİRİLİYOR'

İhraç edilen kamu emekçilerinin “savunma hakkı”nın bile engellendiğini işaret eden Kılıcı, bunun sivil bir darbe olduğunu söyledi. AKP'nin bir yandan da kamu emekçilerinin iş güvencesinin ortadan kaldırılması için çaba harcadığına dikkat çeken Kılıcı, ihtiyaçların bu çalışmalardan da bağımsız olmadığını kaydetti. Hukuk'un en temel ilkelerini ayaklar altına alındığını belirten Kılıcı, "Bugün  oturma eylemimizi gerçekleştirdiğimiz SGK’de emekçilerin haklı taleplerinin onurlu sesi olan sendikamızın üyeleri; ilgili kurumlara liyakatsiz ve hukuksuz bir şekilde atanan çoğu Memur- Sen üyesi yöneticilerin belirlediği listelerle işten atılmıştır. Çoğu cemaatle ilişkili yöneticilerin kendilerini gizlemek ve hedef saptırmak için üyelerimizi hedefe koydukları açık olup, tüm kamuoyu bilmelidir ki bu hukuksuz uygulamalara aracılık eden yöneticiler er ya da geç bunun hesabını emekçilere vermek zorunda kalacaklardır" diye konuştu.

OHAL ve KHK'lere karşı mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Kılıcı sözlerine şu şekilde devam etti: " 'Hak verilmez alınır, haklar yasalardan önce gelir!' diyerek kurduğumuz sendikalarımız ve kamu emekçilerinin haklı mücadelesi Kanun Hükmünde Kararnameler ile teslim alınamaz. Asla teslim olmayacak sonuna kadar direneceğiz."

Emekçilerin SGK İl Müdürü Murat Göktaş ile görüşme talebi önce reddedildi, emekçilerin direnişi sonucu Müdür Göktaş kabul etmek zorunda kaldı. Göktaş ile görüşen KESK heyetinden Aziz Özkan ise, "Kendisine durumu anlattık, bir suçumuz varsa bizi yargılayın dedik. Burada ihraç edilen herkesin arkasında olduğumuzu hakkaniyetle çalışıp hizmet ettiğimizi söyledik. SGK'de, kamuda mesaiden doğan haksızlığın, mobbigin, ötekileştirilen çalışanların hepsinin karşısında durduğumuzu söyledik. Bizler onurlu emekcileriz başı dik alnı ak, örgütlü hareket edeceğimizi aktardık" dedi. Eylem sloganlarla son buldu. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

ExxonMobil, Rusya karşıtı yaptırımlardan muafiyet istedi

SONRAKİ HABER

Kürtçe savunma yargıya siyaset bulaştırmakmış!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...