20 Nisan 2017 13:55

Figen Yüksekdağ davası: Kürsü dokunulmazlığı yargılanamaz

Figen Yüksekdağ'ın yaptığı bir konuşmadan ötürü yargılandığı davada avukat, konuşmanın kürsü dokunulmazlığı kapsamında değerlendirilmesini istedi.

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın 2016 yılında Mersin İl Örgütü Olağan Kongresi ve 2016’da katıldığı Newroz etkinliğinde yaptığı konuşmadan dolayı hakkında “Örgüt Propagandası Yapmak” ve “Türk Milletini, Cumhuriyeti ve Türkiye Büyük Millet Meclisini Alenen Aşağılama” suçlaması ile 8 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın dördüncü duruşması görüldü. Yüksekdağ, duruşmaya davalarının yoğunluğu gerekçesi ile katılmadı.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Yüksekdağ, sağlık sorunları ve dava yoğunluğun nedenleriyle katılmadı. Duruşmaya Yüksekağ’ın avukatları ve partililer takip etti. 

Duruşmada söz alan Avukat Mehdi Zana Akkaya, Anayasa’nın 83’üncü Maddesinin dikkate alınarak yapılan konuşmaların kürsü dokunulmazlığı kapsamında değerlendirilmesini ve davanın düşürülmesi gerektiğini söyledi. Konuşmaların tamamen düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirten avukat İbrahim Cinbaş da, Yüksekdağ hakkında beraat kararı verilmesini istedi. Talepler hakkında yapılacak savunmaların beklenmesi ve savunmaların yapılmasının ardından karar verilmesine kanaat getiren mahkeme duruşmayı 15 Haziran tarihine erteledi. (Mersin/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

‘AKP 7 Haziran oyuna geri dönmüştür’

SONRAKİ HABER

Bir seçim ihlali de Hizan'da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...