20 Nisan 2017 13:30

Savaş karşıtı eğitimcilere soruşturma

Bölge illerinde yaşanan çatışmalar ve sokağa çıkma yasaklarına karşı 29 Aralık'ta yapılan basın açıklamasına katılan 946 eğitimci için ceza istendi.

Paylaş

Bölge illerinde yaşanan çatışmalar ve sokağa çıkma yasaklarına karşı 29 Aralık 2015 tarihinde KESK, TMMOB, TTB ve Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamaya katılan 946 eğitim emekçisine “Kademe durdurma” ve “1/30 oranında aylıktan kesme” cezası istendi.

“Siyasi içerikli basın açıklamasına katılmak” iddiasıyla Milli Eğitim Bakanlığının İl Milli Eğitim Müdürlüğüne verdiği talimat doğrultusunda başlatılan soruşturmada KHK ile ihraç edilen eğitimcilerin yanı sıra, uzaklaştırıldıktan sonra göreve iade edilen Eğitim Sen üye ve yöneticileri de bulunuyor.  MEB’in kararına eğitim emekçileri olarak itiraz ettiklerini söyleyen Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Necati Dadak, sendikal faaliyetlerin suç sayılamayacağını ve böyle bir cezanın verilemeyeceğini dile getirdi. Ceza verilmesi durumunda Batman İdari Mahkemesine itiraz edeceklerini belirten Dadak, itiraz dilekçelerini İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderdiklerini aktardı. Dadak, sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı. (Batman/DİHABER)

(Fotoğraf: Arşiv)

ÖNCEKİ HABER

HDP’li vekil Konca SEGBİS’i reddetti

SONRAKİ HABER

Lüleburgaz’da 1 Mayıs kutlanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...