IŞİD sanığı, Fatma Şahin’le toplantı yapmış!
IŞİD üyeliğinden dava açılan Bahaa Alden Najeep, Antep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le görüştüğünü ileri sürdü.

Tamer Arda ERŞİN
Ankara
10 Ekim Ankara Katliamı ve Antep Kına Gecesi Katliamı’nın faillerinden Mehmet Kadir Cebael hakkında hazırlanan polis fezlekesinde skandal bir iddia ortaya çıktı. Antep’teki katliam sonrası gözaltına alınan ve hakkında IŞİD üyeliğinden dava açılan Suriyeli Gençleri Eğitme ve Geliştirme Derneği Başkanı Bahaa Alden Najeep, Antep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in, 2014 yılında kendisini toplantıya çağırarak görüşme yaptığını ileri sürdü.
10 Ekim Katliamı davasının görüldüğü Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen polis fezlekesinde ifadesi bulunan Najeep, Fatma Şahin’le Kobanê eylemleri sonrasında görüştüklerini söyledi ve “Suriyelilerin sorunları ve özellikle Kobanê eylemlerinde beni toplantıya çağırdı. Her iki ayda bir beni çağırırlar, toplantılara katılırım” dedi.
ABD’DEN GELEN YARDIMLARI SURİYE’YE GEÇİRMİŞLER
10 Ekim Katliamı’nın organizatörleri Yunus Durmaz, Halil İbrahim Durgun ve Mehmet Kadir Cebael’in hücre evi baskınlarında ölümüne ilişkin 3 ayrı polis fezlekesi Antep Emniyeti tarafından 3 Nisan 2017 tarihinde Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Mehmet Kadir Cebael’e ilişkin fezlekede 20 Ağustos 2016 tarihinde Antep’te gerçekleşen Kına Gecesi Katliamı ve 16 Ekim 2016 tarihinde katliamın şüphelilerinin yakalanması için başlatılan operasyonda 3 polisin ölümü de yer aldı.
Her iki olayla ilgili düzenlenen polis fezlekesinde, Kına Gecesi Katliamı ve 3 polisin ölümüyle bağı olduğu düşünülen Suriyeli Gençleri Eğitme ve Geliştirme Derneği Başkanı Bahaa Alden Najeep’in 19 Ekim 2016 tarihinde emniyette verdiği ifadesi yer aldı.
Najeep ifadesinde, derneği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) yöneticilerinin isteği üzerine kurduğunu, derneğin amacının ABD ve diğer ülkelerden gelen yardımları Suriye’ye geçirmek olduğunu söyledi. Najeep ifadesinde gelen yardımlar arasında yer alan telsizleri nasıl Suriye’ye gönderdiğini de anlattı.
İKİ AYDA BİR BELEDİYEDE TOPLANTILARA KATILMIŞ
Kendisinin IŞİD üyesi olmadığını ve bombalı saldırıyla ilişkisi bulunmadığını ileri süren Najeep, suçsuz olduğunu kanıtlamak için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile 2014 yılında yaptığı görüşmeyi anlattı. Başkan Şahin’in Kobanê eylemleri sonrasında kendisini toplantı yapmak üzere çağırdığını ileri süren Najeep, “Suriyelilerin sorunları ve özellikle Kobanê eylemlerinde beni toplantıya çağırdı. Muhaliflerin kayıtlarında benim ismim kayıtlıdır. Her iki ayda bir beni çağırırlar, toplantılara katılırım. Ben DAEŞ’e muhalifim ve bu örgüt tarafından aranan birisiyim. DAEŞ daha önce benim kurumumun üst düzey bir yetkilisini Dayrezor’da öldürdü” dedi.
KATLİAMIN FAİLİNE KALACAK YER BULMUŞ
Najeep ifadesinde, Antep Kına Gecesi Katliamı’nın faillerinden Abdurrahman Alnajjar’ı tanıdığını, 2013 yılında Suriye’den Türkiye’ye beraber giriş yapmaya çalıştıklarını anlattı. Alnajjar’a Türkiye’de kalacak ev bulduğunu da söyleyen Najeep, “Yanımda çalıştığı sürece kendisine 700 dolar verirdim” dedi.
2016 YILINDA YAKALANDI
Kına Gecesi Katliamı’yla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan Najeep hakkında IŞİD üyeliğinden dava açıldı. Aynı davada kardeşi Muhammed Najeep da yargılanıyor. Antep emniyetine gelen istihbaratlara göre Suriye’deki IŞİD yöneticileriyle irtibat halinde olan ve Türkiye’de sansasyonel eylem yapmayı planlayan Muhammed Najeep, 31 Ekim 2016 tarihinde yakalandı. Ardından Najeep kardeşler hakkında Gaziantep 7.Ağır Ceza Mahkemesinde IŞİD üyeliğinden dava açıldı.
Evrensel'i Takip Et