20 Nisan 2017 12:23

'Şer bildiğinizde hayır olması için eksikleri gidermeli'

Cezaevinden mesaj gönderen Ayhan Bilgen, referandumla ilgili ‘Şer bildiğinizde hayır olması için eksikleri gidermeli ve önümüze bakmalıyız’ dedi.

Paylaş

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden mesaj gönderdi. Bilgen'in referanduma dair "Şer bildiğinizde hayır olması için eksikleri gidermeli ve önümüze bakmalıyız" başlıklı mesajı şöyle:

"Tüm engellemelere ve adaletsizliğe rağmen referandum sonucunda ortaya çıkan tablo, siyaseti toplumsallaştırmak, demokrasi mücadelesini genişletmek ve toplumsal barışı inşa etmek için önemli fırsatlar ortaya çıkarmıştır.

Hayır için bir araya gelen iradenin statükoculuğa evirilmemesi, mevcut fiili durumu savunma biçiminde sönümlenmemesi için başta Anayasa olmak üzere güçlü bir değişim hareketine öncülük edilmelidir.

Ötekileştiren, dışlayan siyaset dilinin terk edilmesi, ortak akıl ve vicdanı tüm toplumsal zeminlerde örgütleyen bir yeni siyasi buluşmanın alternatif olarak toplumun önüne konulması gerekir.

OHAL uygulamaları başta olmak üzere devam eden haksızlıklara, dış politikada yeni maceralara sürüklenmeye ve ekonomik kriz tehlikesine karşı etkili bir muhalefetin sergilenmesi yepyeni bir siyasi umudu ortaya çıkaracaktır. Eski ezber ve ön yargıların aşılması ile kamplaştırma ve gerilim siyasetinin boşa çıkarılması siyasetin önündeki en önemli sorumluluktur." (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Çikolata Festivali Sirkeci Garı’nda 

SONRAKİ HABER

Blok oy kullanımına yapılan itiraz reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...