20 Nisan 2017 11:00

İngiliz gazeteciye Atatürk Havalimanı’nda keyfi engelleme

İngiltere'de yayımlanan Morning Star'ın yazarı Steve Sweeney, Atatürk Havalimanı'nda keyfi biçimde engellendi.

Paylaş

Arif BEKTAŞ
Londra

İngiltere'de yayımlanan günlük Morning Star gazetesinin yazarı Steve Sweeney’nin, Atatürk Havalimanı’ndan çıkışı keyfi bir şekilde engellendi. Dün, Atlas Havayolları ile İngiltere’ye geri dönmek için gittiği Atatürk Havalimanı’nın girişinde bekleyen polisler tarafından durdurulan Sweeney, burada yaklaşık 1 buçuk saat sorgulandıktan sonra bırakıldı.

Neden Türkiye’ye geldiğini ve neler yazacağını soran polislere tepki gösteren Sweeney, polislerin keyfi bir şekilde uçağını kaçırmaya çalıştığını söyledi. Uzun bir süre de “futbolla ilgili” soruların sorulduğunu söyleyen Sweeney, daha sonra bırakıldığını anlattı.

ATLAS’A GELEN TELEFON NEYDİ?

Aynı zamanda Türkiye Halklarıyla Dayanışma Kampanyası (SPOT) Merkez Yürütme Kurulu üyesi olan Sweeney, dün öğle saatlerinde Londra’ya uçabildi. İngiltere’ye vardıktan sonra gazetemizin Londra bürosunu ziyaret eden Sweeney, Atlas Havayolları’nın da bu işin içinde olduğunu ileri sürdü. Uçuşa 45 dakika kala Atlas Havayolları masasına ulaştığını ve işlem yapmasının mümkün olup olmadığını sorduğu ve masada duran görevlinin buna “evet” dediğini söyledi. Daha sonra, görevlinin birisini aradığını ve gelen bir telefondan sonra görevlinin, kendisine bu uçuşu yapamayacağını söylediğini aktardı. “Bugün kalacaksınız yarın gidebilirsiniz” denildiğini söyleyen Sweeney, gelen telefonun bir talimat telefonu olduğunu tahmin ettiğini söyledi. Sweeney, referandumu izlemek ve çeşitli temaslarda bulunmak için Türkiye’ye gelmişti.

ÖNCEKİ HABER

Âşık Veysel’e Saygı Gecesi düzenlenecek

SONRAKİ HABER

22. İzmir Kitap Fuarı başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa