27 Haziran 2012 12:09

Rusya: Provokasyonu NATO yaptı

RUSYA Duma Konseyi Başkan Yardımcısı ve Rus Liberal Demokratlar Partisi Başkanı Vladimir Zhirinovsky TSK’ye ait askeri uçağın Suriye hava sahasını ihlal etmesini şiddetle kınayarak bunun kasıtlı bir provokasyon teşkil ettiğini belirtti.Suriye resmi haber ajansı SANA’ya konuşan Zhirinovsky; Avrupalı bazı taraflar, ABD ve NATO’nun son zamanlarda S

Rusya: Provokasyonu NATO yaptı
Paylaş

RUSYA Duma Konseyi Başkan Yardımcısı ve Rus Liberal Demokratlar Partisi Başkanı Vladimir Zhirinovsky TSK’ye ait askeri uçağın Suriye hava sahasını ihlal etmesini şiddetle kınayarak bunun kasıtlı bir provokasyon teşkil ettiğini belirtti.

Suriye resmi haber ajansı SANA’ya konuşan Zhirinovsky; Avrupalı bazı taraflar, ABD ve NATO’nun son zamanlarda Suriye’deki durumları tırmandırmaya çalıştıklarını, şiddet ve gerginliği provoke etmeye çaba harcadıklarını belirterek askeri müdahale önünde yolu açma hedefinde olduklarını ifade etti.

Türkiye’nin de bu uluslararası provokasyonlara kendini bulaştırdığına işaret eden Zhirinovsky; kasıtlı olarak savaş uçağını Suriye hava sahası ve egemenliğini ihlal etmeye gönderdiğini söyledi. Zhirinovsky; Suriye hava savunma sisteminin doğru ve haklı bir şekilde hareket ettiğine dikkat çekerek Türkiye’yi bu gibi provokasyonlardan uzak durmaya çağırdı.

Batının Suriye’deki planlarının başarılı olması durumunda Türkiye’nin de büyük zararlar göreceğine vurgu yapan Zhirinovsky; bu işten tek kazanan tarafın Batı olacağına, kaybedenlerin ise kesinlikle Türkiye ve Müslümanlar olacağına işaret etti.

Zhirinovsky Türkiye’ye, hayallere kapılan Suriye muhalefetini silahlandırma ve ona askeri destek sağlama çabalarına son verme çağrısında bulundu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Vekili yaralayan gaz bombasına soruşturma izni yok

SONRAKİ HABER

İzmir’in nazım planı iptal

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...