20 Nisan 2017 09:58

Bozdağ: AYM de AİHM de YSK'nin kararını inceleyemez

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, YSK'nin referandumun iptalini reddetmesi sonrası AYM ve AİHM'den de sonuç alınamayacağını söyledi.

Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) halk oylamasının iptaline ilişkin başvuruyu reddetmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Bozdağ, katıldığı bir TV programında YSK’nin daha önceden aldığı kararları örnek göstererek “YSK’nin bu kararı doğru bir karardır. Çünkü YSK sadece bugün değil geçmişte de benzer konuları değerlendirmiş ve her zaman değerlendirdiğinde benzer yönde karar vermiş” diye konuştu. Bozdağ, Anayasa Mahkemesi(AYM) yolunun kapalı olduğunu söylerken AİHM’den de sonuç alınamayacağını öne sürdü.

Bozdağ, "Anayasa Mahkemesinin başvuru olması halinde bunun reddi dışında bir seçeneği yok. AİHM’ye başvuru yapılabilir ama bu başvurudan netice alınamaz. Çünkü Türkiye’nin taraf olduğu sözleşme taraflara başvuru hakkı vermiyor. Geçmişte Mansur Yavaş hadisesi var. O da Anayasa Mahkemesine gidiyor ve AYM bu konuda 'Ben buna bakamam, AİHM’ye de bu konu gidemez' diyor. AİHM’nin yetkisi dışında. AİHM başka bir başvuruda referandumun kendi incelemeleri dışında olduğuna hükmediyor. Çok açık kararlarla ortaya konulmuş bir durum" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Açlık grevinin gerekçesi olan sorunlar devam ediyor

SONRAKİ HABER

CHP'li Gök: YSK Başkanı suç işlemiştir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...