20 Nisan 2017 09:02

Suat Altın İnşaat’ta çalışan işçiler eylem yaptı

Kayseri’de Suat Altın İnşaat’ta çalışan işçiler eylem yaptı. İşçilerin yanına gelen Sedat Altın işçilere ‘haklarınızı vereceğiz’ sözü verdi.

Paylaş

Ahmet Akarsu
Kayseri

Kayseri’de Suat Altın İnşaat’ta çalışan taşeron firmasında yaklaşık 30 işçi mağduriyetlerinin giderilmesi için Uğurevler Suat Altın Holding binası önünde açıklama yapmak için bir araya geldi. “Taşeron firma bizleri mağdur etti. Suat Altın üst işveren olarak bu mağduriyetimizi çözmeli” diyen işçilerin yanına gelen Sedat Altın basın önünde ‘haklarınızı vereceğiz’ diye işçilere söz verdi.

Yaklaşık 85 bin liraya yakın alacağı olduğunu söyleyen işçiler, “Emeğimizin karşılığını almak için defalarca Suat Altın İnşaat’a geldik. Güvenlik bizleri kapıdan içeri bile almadı. Gerekli merciler ile görüşme yaptırmadılar. Taşeron firma olan Forum Grup İnşaat sizlere verecek denildi. Taşeron firma battığını söylüyor. Üst işveren olarak Suat Altın’ın mağduriyetimizi gidereceğine inanıyoruz” dedi.

‘SEDAT ALTIN BİZLERE SÖZ VERDİ’

Borçlarını ödeyemediğini söyleyen Faruk Çopur, “Çoğu arkadaşımız borçlarını ödemek için elinde avucunda ne var ne yok sattı. Arabasını satan, eşinin yüzünü satan işçi arkadaşlarımız var. Sedat Altın bizlere söz verdi. Bir hafta içerisinde ücretlerimizin tamamını ödeyecek” diye konuştu. 

İnşaat-İş Sendikası Kayseri Temsilcisi Emrah İlyas ise şöyle konuştu: “İş kanununun ikinci maddesine göre alacaklardan da sorumlu tutulur. Biz bu kanun maddesine dayanarak buraya geldik. İşçi arkadaşlarımızı haklarını alana kadar da bu süreci takip edeceğiz”

ÖNCEKİ HABER

TÜPRAŞ’ta eylemler sürüyor

SONRAKİ HABER

Avrupa barolarından 'Adalet Nöbeti'ne destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...