20 Nisan 2017 08:22

'3 sınır ötesi operasyon hazırlığı' iddiası

Yeni Şafak'ın manşet haberine göre referandum sonrası iktidar, Fırat Kalkanı'nın devamı niteliğinde 3 operasyon gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık referandumu sonrası yaptığı "Fırat Kalkanı bizim son değil ilk operasyonumuzdur" sözleri sonrası Yeni Şafak bugün "Türkiye düğmeye basacak" manşetiyle çıktı.

Yeni Şafak'ın haberine göre "Masada 3 operasyon var". "Fırat Kalkanı'nın devamı olarak düşünüldüğü" belirtilen operasyonların ikisinin Federal Kürdistan sınırlarında PKK'ye yönelik olacağı ve Zap-Avaşin bölgesiyle Şengal'i hedefleyeceği, diğer operasyonun ise Suriye'de Süleyman Şah Türbesi'nin eski mevkii olan Karakozak'a yönelik olacağı bildirildi. Karakozak, Menbic'e yakın bir merkez ve YPG'nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri'nin kontrolünde. Yeni Şafak, bu operasyonla türbenin yeniden Karakozak'a taşınacağını belirtti. Türbe, YPG ile ortak yapılan operasyonla IŞİD bölgesinden alınarak Eşme'ye getirilmişti.

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül dün yazdığı yazıda "Artık Türkiye’nin büyük oynama zamanı geldi" diyerek "Türkiye artık Anadolu'ya hapsedilemeyecek" ifadesini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Ahmet Yıldırım: Muş Valisi görevden alınmalıdır

SONRAKİ HABER

Çocuğa istismarda bulunmakla suçlanan erkek yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...