19 Nisan 2017 16:32

EMEP’ten Gebze’deki yasağa kınama

EMEP Gebze İlçe Örgütü yaptığı açıklama ile Gebze’de yapılmak istenen ‘Hayır Biz Kazandık’ eyleminin yasaklanmasını kınadı

Paylaş

EMEP Gebze İlçe Örgütü yaptığı açıklama ile Gebze’de yapılmak istenen ‘Hayır Biz Kazandık’ eyleminin yasaklanmasını kınadı

Yapılan açıklamada kentte Gebze Emek ve Demokrasi Güçlerinin “Hayır Biz Kazandık” adıyla yaptığı eylem çağrısının OHAL gerekçe gösterilerek yasaklandığgı vurgulanan açıklamada “Bugün kendisine muhalif insanların sokağa çıkmasına karşı irade gösteren hükümet ve onun maşaları seçim günü aynı hassasiyeti sandıkları korumak konusunda göstermemiştir. Referandum vaadlerinden biri “Sıkıyönetim Son Bulsun” olan AKP iktidarı, referandumun ertesi günü OHAL’in uzatıldığını açıklamış ve baskıların artacağının sinyalini vermiştir. Biz diyoruz ki; OHAL derhal kaldırılmalıdır. Örgütlenme ve protesto hakkına müdahalelere son verilmelidir. Halkın şaibeli referanduma karşı gösterdiği tepkiler baskı ile susturulamayacaktır. “Tek Adam Yönetimine” karşı mücadelemiz devam edecektir” denildi.

YASAKLA İLİGİLİ VALİLİK AÇIKLAMASI

Valilik tarafından yapılan açıklamada OHAL bahane edilerek alınan yasak kararında, 'kamu esenliğinin sağlanması', 'suç işlenmesinin önlenmesi' gibi gerekçeler öne sürülerek şu ifadelere yer verildi:

"...15 Temmuz 2016 günü FETO/PDY terör örgütünce Anayasa ile kurulan hür ve demokrasi düzenini, temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik hain darbe girişimi ile devam eden OHAL süreci ve PKK, KCK, DAEŞ, FETO/PDY ve DHKP/C başta olmak üzere ülkemizdeki terör örgütlerinin süre gelen faaliyetlerini kesintisiz devam ettirdikleri ve taşıdıkları eylem potansiyelini her fırsatta ve zamanda fiiliyata geçirme amacında oldukları değerlendirilerek, elde edilen istihbari bilgiler ışıgında partilerce ve STK'larca açık alanda yapılacak her türlü etkinliğin (miting, basan açıklaması, stant kurma vb.) sansasyonel eylemlere ve propagandalara açık risk oluşturacağı değerlendirildiginden; huzur ve güvenliği, kişi dokunulmazlığını, tasarrufa müteallik emniyeti, kamu esenliginin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla açık alanlarda toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, basın açıklaması, ve benzeri kanunsuz etkinlikleri izin verilmeyeceği, Anayasanın 121 . maddesi 2. Bendi, 2935 sayılı Olağanüstü hal kanununun 11/m maddesi, 2911 sayılı Kanunun 17. Maddesi, 5442 sayılı kanunun 32/Ç maddesi hükümleri gereğince İlçemiz genelinde yapılmak istenen her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, basın açıklaması ve benzeri etkinliklerin 19.04.2017 tarihinde YASAKLANDIĞI buna rağmen yapılacak etkinlikler ile ilgili gerekli yasal işlemin yapılacağı hususu ilgililere tebliğ edilmiştir." (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş’ta YSK kararı protesto ediliyor

SONRAKİ HABER

Denizli'de YSK protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...