19 Nisan 2017 14:05

YSK referandumun iptali için başvuruları reddetti

CHP, HDP ve Vatan Partisi'nin referandumda 'tam kanunsuzluk' iddiasıyla yaptığı başvurular Yüksek Seçim Kurulu’nca (YSK) reddedildi.

Paylaş

CHP, HDP ve Vatan Partisi'nin referandumda "tam kanunsuzluk" iddiasıyla yaptığı başvurular Yüksek Seçim Kurulu’nca (YSK) reddedildi. Karar oy çokluğuyla alındı. Kurulda 10 kişi başvuruların reddine karar verirken bir kişi kabul edilmesi yönünde görüş bildirdi.

YSK, AKP’li Recep Özel’in başvurusu üzerine “mühürsüz zarf ve oy pusulalarının da geçerli” sayılacağına dair karar vermişti. Bu kararın ardından CHP, HDP ve Vatan Partisi referandumun iptali için YSK’ya başvurmuştu.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; "Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi ve Vatan Partisi tarafından ayrı ayrı Yüksek Seçim Kurulu'na sunulan dilekçeler ile 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan Anayasa Değişikliği Halkoylaması'nın tam kanunsuzluk nedeniyle iptaline ilişkin talepler bugün saat 10.39 başlayan Yüksek Seçim Kurulu Toplantısı'nda görüşülmüş, yapılan değerlendirmeler neticesinde her üç talebin de ayrı ayrı oylanması sonucunda 10 üyenin ret, 1 üyenin kabul yönündeki oyları ve oy çokluğu ile reddine saat 17.30 itibariyle karar verilmiştir."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YSK’nın ret başvurusu kararı vermesi ihtimali üzerine "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi var. Gerekirse olayı oraya kadar götüreceğiz” değerlendirmesini yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rodos Adası yakınlarında akaryakıt tankerinde yangın

SONRAKİ HABER

2. Abdülhamit’in torununun hayali başkanlık okulları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...