19 Nisan 2017 12:49

MMO: Demokratik protesto hakkı engellenmemeli

MMO, referandumun iptalini isteyen yurttaşların gözaltına alınmasına dair bir açıklama yayınlayarak 'Gözaltılar derhal serbest bırakılmalı' dedi.

Paylaş

TMMOB Makine Mühendisleri Odası, başkanlık referandumunda usulsüzlük yapıldığını ve iptal edilmesi gerektiğini söyleyen yurttaşlara dair başlatılan gözaltı furyasıyla ilgili bir basın açıklaması yayınladı. 

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar imzası ile yayınlanan açıklamada, Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Bilgi Teknolojileri Danışmanı Abdurrahman Atalay ile oda üyesi ve Teknik Görevli Mesut Geçgel'in de bu sabah polis baskını ile gözaltına alındığı belirtilirken yurttaşların demokratik istem ve tepkilerini engelleyen, Anayasal hak ve özgürlüklerini ortadan kaldıran antidemokratik uygulamalara derhal bir son verilmesi gerektiği ifade edildi.

"Gerek referandumun şaibeli sonuçları gerekse bu baskı politikaları, daha ilk günden Anayasa değişikliğinin ülkemize istikrar getirmeyeceğini göstermektedir" ifadelerinin yer aldığı açıklamada "Bu yanlış politikalardan bir an önce vazgeçilmelidir. Anayasal demokratik haklarını kullanan üyemiz, danışmanımız ve yurttaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP MYK’si Meclisten çekilmenin uygun olmadığına karar verdi

SONRAKİ HABER

Afişlerde çarşaflı ve boş suratlı kadın aday görseline uyarı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...