19 Nisan 2017 11:35

CHP: Meclisten çekilebiliriz

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke şaibeli referandum sonuçlarına ilişkin CHP'nin yol haritasını açıkladı: Meclisten çekilebiliriz.

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK Toplantısının gündemini ve referandumun net olmayan sonuçlarına ilişkin CHP'nin yol haritasını açıkladı.

Böke, "Referandumdan 'Evet' sonucu çıkmamış ve bir anaysa değişikliği gerçekleşmemiştir. 16 Nisan'da yapılan referandum yok hükmündedir. Bu açıkça mühürsüz bir seçim olmuştur. Referandumda her aşamasında her türlü hile ve sahtekarlığa başvurulmuştur. Halkın oyları ile elde edilemeyen sonuç, YSK'nın açtığı yollarla ve bu yolda örgütlenen bir diz  hile ile elde  edilmeye çalışılmıştır. Bu referandum şaibeli, tartışmalı bile değildir. Bu referandum açıkça  hukuka aykırıdır. Gayri meşrudur ve geçersizdir. Her türlü baskıya rağmen sandığa gitmiş olan milyonlar, hiçbir hile yapmadan, vicdanları ile oy kullanmış olan milyonlar, hile ile oldu bittiye getirilerek onların kullandığı bu değerli oylar çalınmıştır. Çalınmış olan milletin iradesidir. İrademiz gasp edilmiştir" diye konuştu. 

"Referandumun şaibeli sonuçlarını tanımıyoruz, tanımayacağız. Referandum yenilenmelidir, tekrar edilmelidir" diyen Böke, "CHP bu süreçte üzerine düşen her şeyi yapacaktır” dedi.

Böke, bir gazetecinin “Nedir bunlar?” sorusuna ise “Bunların içine Meclis’ten çekilmek de çalışmaya devam etmek de girer” diye yanıt verdi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

İzmir Barosu, YSK hakkında suç duyurusunda bulundu

SONRAKİ HABER

HSBC saldırısı sanığı, köyde imamlık yaparken yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...