19 Nisan 2017 11:27

Bildiri dağıtan EMEP üyelerine para cezası

‘Bu referandum şaibelidir, iptal edilmelidir!’ başlıklı bildiriyi işçi duraklarında dağıtan Emek Partisi üyelerine polis ceza yazdı.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Örgütü, referandumun şaibeli sonuçlarının ardından hazırladığı bildirileri fabrikalarda, işçi duraklarında ve mahallelerde dağıtmaya başladı. Bu sabah Körfez Ağadere Caddesi’nde duraklarda bildirileri işçilere ulaştıran EMEP üyeleri, polis tarafından engellendi ve kabahatler kanununu gerekçe gösterilerek 227’şer lira para cezası kesildi.

Konuyla ilgili il binasında açıklama yapan EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, “Partimiz dün olduğu gibi bugün de ülkede yaşanan siyasal, ekonomik, sosyal her türlü gelişme karşısında emekçileri aydınlatma faaliyetini tüm engelleme girişimlerine rağmen sürdürmeye devam edecektir. Her türden baskı ve engelleme girişimleri karşısında demokrasi ve özgürlükler mücadelesini hız kesmeden sürdüreceğiz” dedi. 

‘REFERANDUM ŞAİBELİDİR’

Açıklamasında 16 Nisan referandumunun birçok yönüyle ciddi şaibelerle dolu olduğunu belirten Erkan, “Doğu ve Güneydoğu illerinde müşahitlerin zorla dışarı çıkarılmasından tutun da, oy verme işlemleri devam ederken YSK’nın yasaları ve kendi yönetmeliklerini bile hiçe sayarak verdiği skandal kararlar bu seçime gölge düşürmüştür. YSK’nın yasaları hiçe sayarak verdiği ‘Mühürsüz zarf ve pusulalar geçerlidir’ kararı seçim sonuçlarını şaibeli hale getirmiştir ve bu seçim derhal iptal edilmelidir. Gerek muhalefet partilerin, gerek baroların, gerekse de yurttaşların bireysel başvuruları bu sonucu zorunlu hale getirmiştir. Tam da bu nedenle Kocaeli’nden İstanbul’a, Adana’dan Konya’ya ülkenin birçok kentinde emekçiler sokaktadır” dedi. 

227’ŞER LİRA PARA CEZASI!

OHAL ve yarattığı uygulamaların son örneğine Körfez’de rastladıklarını aktaran Erkan, “Referandum sonucuna itiraz eden ve ‘Bu referandum şaibelidir, derhal iptal edilmelidir’ diyerek emekçileri aydınlatmak amacıyla Körfez İlçesi Ağadere Caddesi’nde bu sabah saatlerinde bildiri dağıtan üyelerimiz polisin keyfi engellemesi ile karşılaşmıştır. Üyelerimize bildiri dağıtımı için izin almaları gerektiğini söyleyen polis memurları, arkadaşlarımıza ayrıca keyfi bir şekilde kabahatler kanununu gerekçe göstererek 227’şer lira para cezası kesmiştir. Bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyoruz. Siyasi partiler önceden izin almaksızın propaganda amaçlı her türlü bildiri, el ilanı, broşür dağıtımı yapma hakkına sahiptir. Üyelerimizin karşılaştığı bu keyfi tutumun kendisi bizzat suçtur ve bir siyasi partinin propaganda hakkının engellenmesidir. OHAL’in yarattığı belirsiz ve keyfi tutum böylesi engelleme girişimlerine zemin hazırlarken bir kez daha uzatılmasının esas nedeni de bu keyfiliğin, hukuk tanımazlığın kalıcı hale getirilmesi girişimidir” ifadelerini kullandı. 

‘DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Suç duyurusunda bulunacaklarının altını çizen Erkan son olarak, “Partimiz dün olduğu gibi bugün de ülkede yaşanan siyasal, ekonomik, sosyal her türlü gelişme karşısında emekçileri aydınlatma faaliyetini tüm engelleme girişimlerine rağmen sürdürmeye devam edecektir. Parti faaliyetimizi engellemeye dönük bu keyfi tutumu kınarken, olaya konu olan polis memurları hakkında siyasi parti faaliyetini engellemeleri gerekçesi ile suç duyurusunda bulunacağız. Partimiz her türden baskı ve engelleme girişimleri karşısında demokrasi ve özgürlükler mücadelesini hız kesmeden sürdürecektir” diye konuştu. (Kocaeli/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Bursa’da hava kirliliği sınırların 5 katı üzerinde

SONRAKİ HABER

Gökçek: Kurşun sıktıran aynı eller

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...