19 Nisan 2017 11:22

Hayır kazandık, susturamazsınız!

HDK yaptığı yazılı açıklama ile bu sabah seçim sonuçlarına itiraz edilenlerin gözaltına alınmasını kınadı

Paylaş

Halkların Demokratik Kongresi yaptığı yazılı açıklama ile seçim sonuçlarının şaibeli olduğunu belirtip itiraz edenlere yönelik bu sabah yapılan gözaltıları kınayıp gözaltıların serbest bırakılmasını istedi

Halkların Demokratik Kongresi’nin yaptığı açıkalama şöyle: “16 Nisan günü gerçekleştirilen her aşaması hileli referandumun ardından başta İstanbul, Ankara, İzmir halkı olmak üzere HAYIR diyen bir çok şehir, iradesine sahip çıktı. Farklı illerde, YSK binaları önlerinde on binlerce kişiye varan eylemler düzenleniyor. Seçim sonuçlarının açıklanmaya başlanmasıyla birlikte Anadolu Ajansı ve havuz medyası aracılığıyla oyları manipüle etmeye çalışan Saray ve AKP, YSK ile işbirliğine giderek hileli bir seçim sonucuyla ekranlara çıktı. 

Referandum çalışmasının başından bu yana iktidarın HAYIR’a tahammülü yoktu ve bu eksende kampanya süreci boyunca  yüzlerce HAYIR aktivisti gözaltına alınmış, tutuklanmıştı. Aynı tahammülsüzlük hız kesmeden devam ediyor. Bu sabah hileli referandumu tanımayan, Hayır’a sokaklarda sahip çıkanlara operasyon düzenlendi.  Bu operasyonlar HAYIR’ın kazandığının bir göstergesi olduğu gibi Saray ve AKP’nin korkusunun ifadesidir. Operasyonlar karşısında susmak bir yana dursun,  hileli seçimi daha fazla ifşa etmeye, HAYIR’a sokaklarda sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Gözaltılar derhal serbest bırakılsın!” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Tuna Ötenel 10 yıl aradan sonra yeniden sahnede

SONRAKİ HABER

Hunko: Mühürsüz oyları açıklayacaklarına beni tartışıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa