27 Haziran 2012 10:45

AB’de ‘bütçe veto yetkisi’ önerisi

AVRUPA Birliği yetkilileri, Avro Bölgesi ülkelerinin bütçelerini kontrol ve veto yetkisine sahip bir Avrupa hazine birimi kurulmasını önerdi. Avrupa Komisyonu, Avro Grubu ve Avrupa Merkez Bankası başkanlarının hazırladığı öneriyi Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy kamuoyuna açıkladı. Öneriler, özellikle bütçe ve m

AB’de ‘bütçe veto yetkisi’ önerisi
Paylaş

AVRUPA Birliği yetkilileri, Avro Bölgesi ülkelerinin bütçelerini kontrol ve veto yetkisine sahip bir Avrupa hazine birimi kurulmasını önerdi. Avrupa Komisyonu, Avro Grubu ve Avrupa Merkez Bankası başkanlarının hazırladığı öneriyi Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy kamuoyuna açıkladı. Öneriler, özellikle bütçe ve mali konularda yetkilerin ulusal hükümetlerden AB’nin merkezi organlarına aktarılmasını öngörüyor.
Öneri paketinde, mali sektörde, bankacılıkta ve ekonomi politikasında kontrolün ulusal düzeyden merkeze kaydırılması da yer alıyor. Öneriler, Yunanistan, İspanya, Portekiz ve İrlanda’nın ardından dün de Kıbrıslı Rumların kurtarma paketi istemesini izliyor.
Önerilerde şu önlemler yer alıyor: “Ulusal borçlanmaya sınır getirilmesi, bu sınırı aşma riski yaratan ulusal bütçelerin veto edilebilmesi, merkezi bütçeyi kontrol edip ulusal bütçeleri denetleyecek bir Avrupa hazine biriminin kurulması, Avrupa bankalarının tek elden denetlenmesi, mevduatlara ortaklaşa güvence verilmesi, iş hukuku ve vergi düzeyleri konusunda ortak politikaların belirlenmesi, bütçe açığı konusunda cezalar ve bazı bütçe kalemlerinin veto edilmesi.”
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Baraj işçileri alacakları için iş yavaşlattı

SONRAKİ HABER

Üretici köylüler talepleriyle Mecliste

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...