27 Haziran 2012 10:37

Baraj işçileri alacakları için iş yavaşlattı

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde Pamukluk Barajında çalışan işçiler maaşlarındaki ücretlerinin geç ödenmesi nedeniyle iş yavaşlatma eylemine başladı.Tarsus’a bağlı Pirömerli köyü yakınlarında 2010 Özdemir İnşaat- İlci İnşaat Ortaklığı ile yapımına başlanılan ve yaklaşık 220 işçinin &

Baraj işçileri alacakları için iş yavaşlattı
Paylaş

Tarsus’a bağlı Pirömerli köyü yakınlarında 2010 Özdemir İnşaat- İlci İnşaat Ortaklığı ile yapımına başlanılan ve yaklaşık 220 işçinin çalıştığı  Pamukluk Barajında iş yavaşlatma eylemi yapan işçiler çalışma şartlarının kötü olmasından ve ücretlerinin geç ödenmesinden duydukları şikayeti dile getirdi.

İnşaat şantiyesinde toplanan işçiler adına konuşan Zeynel Çakıcı, 16 aydır Baraj inşaatında çalıştıklarını söyleyerek  “Şikayetimiz 2010 yılında ihale edilen ve yüklenici firmalar Özdemir ve İlci firmalarının ortaklığında yürütülen çalışmalardan kaynaklıyor” dedi. 2010 yılından bu yana çalışma şartlarının çok güçleştiğini dile getiren Çakıcı “Bu kadar çalışmamıza rağmen bu durum ücretlerimize yansımadı. Ücretlerimiz geç ödendi ve ödeme konusunda herhangi bir gün verilmedi” diye konuştu. DSİ’nin yüklenici firmalara zamanında ödeme yaptığını bildiklerini belirten Çakıcı, haklarını isteyen işçilerin ise işten çıkarılma tehditleriyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Sıkıntıları şirket yöneticilerine anlattıklarını ancak dikkate alınmadıklarını söyleyen Çakıcı, “Bu nedenle iş yavaşlatma eylemine başladık. Sendikasız çalışıyoruz, sendikalar ile görüşmelerimiz var.”

Pamukluk Baraj İnşaatı Proje Müdürü Sait Menteş ise işçilerin şikayetleri ve eylemleri üzerine açıklama yaparak işçilerin anlattıklarının doğru olmadığını iddia etti. (Tarsus/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hükümet kürtajda yasak inadından vazgeçmiyor

SONRAKİ HABER

AB’de ‘bütçe veto yetkisi’ önerisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...