27 Haziran 2012 10:32

Mısırlılar sivil yönetim olmadan Tahrir’den ayrılmayacak

MISIR'da Tahrir Meydanı'nda eylemlerine devam eden göstericiler, askerler tüm yetkileri sivillere devredinceye kadar meydandan ayrılmayacaklarını dile getirdiler.Öte yandan bir Mısır mahkemesi, askeri konseyin sivillerin tutuklamasına yönelik kararnamesini bozdu.Bu kararla artık askerlerin sivilleri tutuklama hakkı da ortadan kalkmış oldu.Milletve

Mısırlılar sivil yönetim olmadan Tahrir’den ayrılmayacak
Paylaş

MISIR'da Tahrir Meydanı'nda eylemlerine devam eden göstericiler, askerler tüm yetkileri sivillere devredinceye kadar meydandan ayrılmayacaklarını dile getirdiler.
Öte yandan bir Mısır mahkemesi, askeri konseyin sivillerin tutuklamasına yönelik kararnamesini bozdu.
Bu kararla artık askerlerin sivilleri tutuklama hakkı da ortadan kalkmış oldu.
Milletvekili Ahmet Ebu Baraka, kararın zaten yasal dayanaktan yoksun olduğunu söyledi:
Bu arada Mısır'ın yeni Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Yüksek Askeri Konsey'in yetkilileriyle bir araya geldi. Mursi, konsey yetkililerine seçim süresince göstermiş oldukları başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
Seçimlerde Muhammed Mursi'nin rakibi olan Ahmed Şefik ise ülkeden ayrıldı. Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri'ne gittiği bildirilen Ahmed Şefik'in buradan da Suudi Arabistan'a gitmesi bekleniyor. Ahmet Şefik'in, hakkında açılan yolsuzluk davası nedeniyle ülkeden kaçmış olduğu yorumları yapılıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Tunus’ta postacılar grevde

SONRAKİ HABER

Hükümet kürtajda yasak inadından vazgeçmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...