27 Haziran 2012 10:31

Tunus’ta postacılar grevde

TUNUS’ta postane çalışanları, hükümetle yapılan başarısız görüşmelerin ardından greve gitti. Dün akşam 7’de başlayan grev, iki gün boyunca devam edecek. Grev, Postane ve Telekomünikasyon Genel Federasyonu (FGPT) Sendikası Genel Sekreteri Ben Mübarek tarafından da doğrulandı.Teknoloji ve İletişim Bakanlığı ile yap

Tunus’ta postacılar grevde
Paylaş

TUNUS’ta postane çalışanları, hükümetle yapılan başarısız görüşmelerin ardından greve gitti. Dün akşam 7’de başlayan grev, iki gün boyunca devam edecek. Grev, Postane ve Telekomünikasyon Genel Federasyonu (FGPT) Sendikası Genel Sekreteri Ben Mübarek tarafından da doğrulandı.
Teknoloji ve İletişim Bakanlığı ile yapılan yedi saatlik görüşmelerin başarısız geçmesinin ardından, FGPT grev ilan etti.  Mübarek daha önce de postane çalışanlarının zorlu koşullar altında çalıştığını belirterek, “Yeterli işgücü yok, bin kişi daha işe alınmalı. Bazı ofislerimiz, yeterli iş gücünün bulunmamasından dolayı beş yıldır aralıksız çalışıyor, öte yandan mesai ücreti almıyor” dedi.  
FGPT ve Bakanlık arasında benzer müzakereler yapılmış, Bakan 2012’de 350 çalışan istihdam edeceğini bildirmişti. Ancak sendikaya göre bu rakam, gereksinim duyulan işgücünü karşılamıyor. Öte yandan Mübarek, ulusal posta servisinde oluşabilecek herhangi bir aksaklıktan bakanlığı sorumlu tuttu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kraliçe ile IRA lideri el sıkıştı

SONRAKİ HABER

Mısırlılar sivil yönetim olmadan Tahrir’den ayrılmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa