27 Haziran 2012 10:27

Fazıl Say Japonya turnesinde

DÜNYACA ünlü Piyanist ve Besteci Fazıl Say‘ın yaz dönemi konserlerinin sıradaki durağı Japonya olacak. Konserler sırasında sanatçının yeni eseri “4 Şehir”; Japonya’da ilk kez Tokyo’da seslendirilecek. 28 Haziran-8 Temmuz tarihleri arasında  gerçekleşecek turnede Say,  Tokyo başta olmak üzere Kanagawa, Sa

Fazıl Say Japonya turnesinde
Paylaş

DÜNYACA ünlü Piyanist ve Besteci Fazıl Say‘ın yaz dönemi konserlerinin sıradaki durağı Japonya olacak. Konserler sırasında sanatçının yeni eseri “4 Şehir”; Japonya’da ilk kez Tokyo’da seslendirilecek. 28 Haziran-8 Temmuz tarihleri arasında  gerçekleşecek turnede Say,  Tokyo başta olmak üzere Kanagawa, Saitama, Kamakura ve Matsue’de 6 farklı konser ve resital ile sahne alacak. Japonya’da  hayranlıkla izlenen sanatçı, Japon medyasında uzun süre  “Doğu ile Batı’yı birleştiren dahi ve devrimci müzisyen“ olarak yer almıştı.

YENİ ESER “4 ŞEHİR”İN  JAPONYA PRÖMİYERİ  

Japonya turnesinin ilk konseri 28 Haziranda Tokyo’daki ünlü Kioi Hall’da  gerçekleşecek. Sanatçının çello ve piyano için bestelediği yeni eseri “4 Şehir”in Japonya prömiyerinin yapılacağı gecede; sanatçıya Çello Sanatçısı Marion Brunello  eşlik edecek. Konser 29 Haziranda Kanagawa’da tekrarlanacak. Say,  ayrıca 1 Temmuzda Saimata’da, 5 Temmuzda Tokyo’da, 7 Temmuzda Kamakura’da   resital verecek.  Say’ın 8 Temmuzda Matsue’de  (Kanagawa) vereceği konser ile Japonya turnesi son bulacak.  
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Gazeteci satın almada, yok etmede kimse iktidarın eline su dökemez’

SONRAKİ HABER

PEN Ural-Altay Kongresi Kırım’da yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...