18 Nisan 2017 18:40

Şişli referandum sonuçlarına karşı ayakta 

Şişli Hayır Platformunun çağırısı ile bir araya gelen yüzlerce kişi YSK’nin kararını protesto etti. (Fotoğraf: Sinan Tekin)

Paylaş

Şişli Osmanbey metro çıkışında  bir araya gelen Şişli halkı  referandum sonuçlarına ilişkin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan usulsüzlüğü yaptıkları yürüyüşle protesto etti. “Her yer Hayır,  “Hayır biz kazandık” sloganlarını atan kitle  “Hayır kazandı” mesajını vererek, seçimin iptal edilmesini talep etti. Kitle yürüyüşe geçerek referandum sonuçlarına karşı bir araya gelen beşiktaş halkı ile buluştu.

‘SEÇİM DE ŞAİBE VAR TANIMIYORUZ’ 

Referandumda YSK’nin yaptığı usulsüzlük Şişli Hayır Platformunun çağırısı ile toplanan halk tarafından  protesto edildi. 

Şişli Osmanbey metro çıkışında bir araya gelen yurttaşlar seçim sonuçlarının şaibeli olduğunu ifade ettikten sonra hazırladıkları "Hayır Kazandık "pankartı eşliğinde Beşiktaş’a yürüyüş düzenlendi. Çevredeki vatandaşların da eyleme destek vermesi üzerine kitle kısa sürede büyüdü. Yurttaşların yürüyüş esnasında “YSK’yi tanımıyoruz”, “Benim başkanım değil” dövizleri taşındı. Evlerinde oturan semt sakinlerine sık sık “Gel" çağrısı yapan kitle hep bir ağızdan, “Hayır kazandık”, “Hayır bitmedi mücadeleye devam”, “Şişli  hırsıza Hayır diyor”, “Her yer Hayır her yer direniş” sloganları attı. Yurttaşların evlerinin balkonundan çaldıkları tencere tava ile destek verdiği yürüyüşte, vatandaşlar seçim sonuçuna karşi itirazlarını dile getirdi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Sanık Ersoy MİGEM ve TKİ'yi suçladı

SONRAKİ HABER

Antalya’da YSK eyleminde gözaltına alınan 16 kişi serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...