Kadınların #Hayır'ı Biter mi Sandın? 

‘Kadınlar Birlikte ‘Hayır’ Diyor’ kampanyasını yürüten kadınların çağrısıyla Kadıköy'de bir araya gelen kadınlar referandum sonuçlarını protesto etti.

18 Nisan 2017 17:03
Paylaş

‘Kadınlar Birlikte ‘Hayır’ Diyor’ kampanyasını yürüten kadınların ‘Kadınların hayırı bitmez’ sloganıyla yaptığı çağrı üzerine Süreyya Operası önünde toplanan binlerce kadın Kalkedon Meydanına yürüdü.

Kadınlar yürüyüş boyunca‘Hayır itaat etmiyoruz” “Hayır kazandık” Sloganları atarak YSK’nin aldığı karara tepke gösterdi.

Yürüyerek Kalkedon Meydanı’na gelen kadınlar burada bir basın açıklaması okudu. Kadınların ‘Kadınların #Hayır'ı Biter mi Sandın?’ başlıklı açıklaması şöyle:

Bizler geçen hafta, yani 13 Nisan’da sokaklara çıktığımızda referandum sonucu ne olursa olsun 18 Nisan’da yine sokakta olacağımızı, isyanımızı devam ettireceğimizi ilan etmiştik. Çünkü mücadelemiz yalanlarla, hileyle görünmez kılınamayacak kadar büyük, çünkü isyanımız eşit ve özgür bir dünya yaratacak güçteyken tepeden dayatılan seçim sonuçlarına indirgenemeyecek kadar yakıcı! 

Fakat biliyoruz ki oldu bittiye getirilerek açıklanan sonuçla şimdi kadınların özgürlüğünü daha da sınırlandırmak isteyecekleri bir döneme gireceğiz. Ama biz bunu kabul etmiyoruz; Hayır! Sonuçlarla ilgili tartışmalar sürerken, halkın en az yarısının rızasının olmadığı bir anayasa değişikliğinin nihai karar olarak bizlere dayatılmasını asla kabul etmiyoruz. 

Bizler her zaman, bize yapılan tüm dayatmalara karşı HAYIR’larımıza sahip çıkarak mücadelemizi büyüttük. Hayır’ın hayır demek olduğunu anlatmak için sokakları doldurduk. Bugün de yeni bir dayatmayla karşı karşıyayız. Anayasa değişikliğiyle irademizin, hayatlarımıza ilişkin tüm kararların “tek adam”da toplanmasına hep birlikte HAYIR demeye devam ediyoruz!

Baskı ve zorla, şaibeyle sürdürülen bir referandum sürecinin sonunda ülkenin tamamı tek bir adamın arzularına hapsedilmek isteniyor. Hem de toplumsal mutabakat sağlanmadan, haydutça, bizleri bu sonuca inandıramadan, yalanla… Bunun kadın cinayetlerine, istismara, tacize, tecavüze, erkek egemenliğine, eşitsizliğe karşı mücadele eden biz kadınlar için ne anlama geldiğini biliyoruz. Ama hayır! Kabul etmiyoruz, buna rızamız yok! Her ne olursa biliyoruz ki olsun biz kazandık ve susmayacağız!

Hayatlarımızı, emeklerimizi, bedenlerimizi, kararlarımızı çalmaya çalışmalarına; kararlarımızı görmezden, duymazdan gelmelerine, hayır’larımızı evet olarak anlamalarına izin vermeye hiç niyetimiz yok! Biliyoruz, birlikte güçlüyüz. Okulda, evde, iş yerinde, sokakta mücadelemizle, dayanışmamızla hayır’larımıza sahip çıkacağız! İrademizin hiçe sayılmasını asla kabul etmeyeceğiz!

Bu hayır’ın hayır demek olduğunu herkese, en çok da bizi yok sayanlara göstermek için omuz omuza birlikte geceleri de sokakları da meydanları da terk etmiyoruz!

Sesimizi kısmaya çalışanlara biz kadınların bugünümüzü de yarınımızı da tek adama, hem de kadınla erkeğin eşit olmadığını ifade eden bir adama asla teslim etmeyeceğimizi gösteriyor, bu toplumun en az yarısı olduğumuzu, birlikte güçlü olduğumuzu haykırıyoruz.   

Yaşasın kadın dayanışması, yaşasın mücadelemiz! (HABER MERKEZİ)


 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş’ta şaibeli referandum sonucu protesto edildi

SONRAKİ HABER

Mamak'ta yüzlerce kişi referandumun iptali için yürüdü 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...