27 Haziran 2012 10:27

‘Gazeteci satın almada, yok etmede kimse iktidarın eline su dökemez’

ÇAĞDAŞ Gazeteciler Derneğinden Başbakanın grup toplantısında gazeteciler için sarf ettiği sözlere  yanıt verdi. ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay  yaptığı yazılı açıklamada “Gazete, TV ve gazeteci  alım-satımında  kimse iktidarın eline su dökemez.” dedi. Açıklamada Abakay, Başbakan Recep Erd

‘Gazeteci satın almada, yok etmede kimse iktidarın eline su dökemez’
Paylaş

ÇAĞDAŞ Gazeteciler Derneğinden Başbakanın grup toplantısında gazeteciler için sarf ettiği sözlere  yanıt verdi. ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay  yaptığı yazılı açıklamada “Gazete, TV ve gazeteci  alım-satımında  kimse iktidarın eline su dökemez.” dedi.
 Açıklamada Abakay, Başbakan Recep Erdoğan Partisinin grup toplantısında Suriye ile ilgili konuşurken yine alışkanlık haline getirdiği üzere kendisinden yana saf tutmayan gazetecilere hak etmedikleri ağır sözler söylediğini ve  “Kalemlerini satanlar, biz kimsenin  taşeronu değiliz” gibi değerlendirmelerle kendisini savunmaya giriştiğini belirtirken, “Başbakan unutmasın ki, gazete, televizyon, gazeteci satın almada, satmada, yok etmede, yandaş basın oluşturmada, beğenmediklerini cezaevlerine  doldurmada, sonra bunları  terörist ilan etmede  kimse iktidarın eline su dökemez , bu konuda kendileri oldukça usta olduklarını uygulamalarıyla kanıtlamışlardır.” dedi.

‘RAHATSIZSAN TAŞERONLUKTAN UZAK DUR’

Açıklamasında Başbakanın taşeron lafına atıfta bulunan Abakay “Uluslararası ilişkilerde, İktidar olarak ülke yönetimindeki  iradesini  emperyalist ülkelere teslim edenlere, onların denetiminde hareket edenlere taşeron adı verilir.Taşeron sözünden  rahatsız olanların yapacağı şey, taşeronluktan uzak durmaktır, tutumunu gözden geçirmektir.Taşeronluk ayıp olarak görülüyorsa, yapılacak şey taşeron olmamaktır.” İfadelerine yer verdi.
Abakay, Başbakanın , Hz.Ali’nin “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır”sözünü hatırlatmasını da “Haksızlık , hukuksuzluk karşısında konuşanlar , sizin iktidarınızda  cezaevlerindedir, görevlerinden, köşelerinden alınmışlardır ve mahkeme koridorlarında  sıraya girmiş durumdadırlar. Dilsiz şeytan konumunda olanlar, iktidarın yandaşı olmayı içlerine sindiren sahte gazeteci, yazarlardır. Onlar da sizin yakınınızdadır. Bunlar kalemlerini iktidara satmış olanlardır.” diyerek yanıt verdi.
Abakay son olarak açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Ülke içinde barışı, huzuru sağlayamayanlar, uluslararası alanda barışçı olamazlar, saldırgan duruma düşerler.Kendisine muhalif olan gazeteci, yazar ve aydınları, öğrencileri cezaevlerinde tutan, faşist yasaları ve darbe dönemlerinin mahkemelerini gündemde tutan, ülkede terör estirenler yönetimler uluslararası ilişkilerde ciddiye alınmazlar,ancak  taşeronlukla adlandırılırlar.”
(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Urfa Cezaevi Özlem’in gazeteciliğine tanıktır

SONRAKİ HABER

Fazıl Say Japonya turnesinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...