18 Nisan 2017 14:57

Suriyeliler Adanalıoğlu’dan tahliye ediliyor

Mersin Akdeniz'deki Adanalıoğlu Mahallesi'nde Suriyeli mülteciler ile mahalleliler arasında yaşanan kavga sonrası 2 bin Suriyeli tahliye ediliyor.

Paylaş

Mersin Akdeniz ilçesine bağlı Adanalıoğlu Mahallesi'nde Suriyeli mülteciler ile mahalleliler arasında yaşanan kavga sonrası 2 bin Suriyeli tahliye ediliyor.

“Hırsızlık” yaptığı iddia edilen bir çocuğun dövülmesiyle başlayan kavganın ardından olaya el atan yetkililer çareyi mültecileri tahliye etmekte buldu. Böylece tıpkı daha önce İzmir Torbalı örneğinde yaşandığı gibi fatura yine mültecilere çıktı. Dün geceden beri yaşanan tahliyelerin sayısının 2 bini bulması bekleniyor.

Öte yandan bölgede konuşlanan çevik kuvvetin, Suriyeliler ile köylüler arasında yeniden kavga çıkmaması için zırhlı araçlarla önlem aldığı bildirildi. Tahliye kararının Mersin Valiliği tarafından verildiği belirtilirken bölgede yaşayan bulunan yaklaşık 2 bin Suriyelinin çadırları sökmeye başladığı ve kamyonlara yüklediği bildirildi. Büyükşehir Belediyesinin de mülteciler için yemek dağıttığı kaydedildi. 

Tahliye edilen mültecilerden Fatma Halef, "Bizi buradan götürüyorlar ama nereye götürdüklerini söylemediler. Beni hiçbir yere götürmesinler. Burada kalıp çocuğumu hastaneye götüreyim, tedavi ettireyim. Biz zaten üzüldük, perişan olduk. Buradan gidersek daha da üzülürüz. Gitmek istemiyoruz"diye konuştu. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Topbaş: Referandum tüm siyasilere çok hassas mesajlar verdi

SONRAKİ HABER

Ankara’da sendika ve odalar şaibelere tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...