18 Nisan 2017 14:22

Sığınmacılar Libya'da yasa dışı kamplarda rehin tutuluyor

Uluslararası Göç Örgütü ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Libya’da binlerce sığınmacının rehin tutulduğunu açıkladı.

Paylaş

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ve Birleşmiş Miletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), binlerce sığınmacının Libya'daki yasa dışı kamplarda rehin tutulduğunu, binlercesinin de çürük teknelerle Akdeniz'de ölüme terk edildiğini açıkladı.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ve Birleşmiş Miletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Cenevre'de ortaklaşa yaptığı basın açıklamasında, Libya'daki suç örgütlerinin kontrolündeki yasa dışı kamplarda tutulan binlerce sığınmacının ağırlıklı olarak Nijerya, Senegal ve Bangladeş ve Yemen kökenli oldukları belirtildi. Söz konusu kamplardan ancak "yeterli parayı" ödedikten sonra çıkmanın olanaklı olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, yalnızca geçen hafta sonunda Akdeniz'de insan kaçakçıları tarafından güvensiz teknelerle denize bırakılan dokuz bin kadar sığınmacının kurtarıldığı belirtildi.

IOM sözcüsü Leonard Doyle, Kuzey Yarıküre'de bahar ile birlikte havaların ısınmaya başladığını anımsatarak, "Havaların düzelmesiyle suç örgütleri kamplarda bulunan insanları çıkarmaya başladılar. Bu insanları kıyıya  götürülüp denize bırakıyorlar" dedi. 

UNHCR sözcüsü Babar Baloch da açıklamada, "Avrupa hükümetlerini Akdeniz'de binlerce yaşamı kurtarmaya çağırıyoruz" dedi ve sivil toplum kuruluşlarının sağladığı yardımlarla binlerce yaşamın kurtarıldığını vurguladı. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

ÖSO, ABD yapımı füzeyle Rus askerlerini öldürdü

SONRAKİ HABER

Topbaş: Referandum tüm siyasilere çok hassas mesajlar verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...