18 Nisan 2017 13:33

ABD: Barışın peşindeyiz ama barış güç yoluyla gelir!

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence Kuzey Kore tehditlerini sürdürerek ‘Barış güç yoluyla gelir’ dedi.

Paylaş

Asya temaslarının 2. durağı Japonya’ya giden ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, burada da Kuzey Kore’yi tehdit etmeyi sürdürdü. Japonya Başbakanı Şinzo Abe ise Kuzey Kore’yi diyalog masasına getirmek için baskı yapmanın gerekli olduğunu söyledi.

Görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, “Japon Denizi’ndeki artan provokasyonlar ile Japonya halkının zor zamanlar geçirdiğinin farkındayız. Yüzde yüz yanınızdayız. Tüm seçenekler masada iken, Başkan (Donald) Trump, Japonya, Güney Kore, Çin ve bölgedeki müttefikleri ile yakından çalışmaya kararlı” diyen Pence, “Biz Japonya gibi, ülke olarak her zaman barışın peşindeyiz ancak biliyorsunuz barış, güç yoluyla gelir. Ve biz bölgede barış ve güvenlik için Japonya ve müttefiklerimizle birlikte güçlü bir şekilde duracağız” ifadelerini kullandı.

JAPONYA ‘DİYALOG’ DEDİ

Abe ise “Gayet açık ki bizim için diplomatik çabalar, barış anlaşmaları kadar hayati önemde. Ancak aynı zamanda diyalog olsun diye diyalog değersizdir ve Kuzey Kore’nin masaya gelmesi ve ciddi bir diyaloğa girmesi için baskı yapmamız bizim için önemli” dedi.

Öte yandan Parlamentoda açıklama yapan Japonya Savunma Bakanı Tomomi İnada ise yaptığı açıklamada tahliye gerektirecek bir kriz durumunda Japon askerlerini Kore Yarımadası’na göndermek için hazır olmaları gerektiğini savunması dikkat çekti. 

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, önceki günkü Güney Kore ziyaretinde de “Stratejik sabır dönemi sona erdi” demişti. Ayrıca ABD’nin Afganistan ve Suriye’deki son saldırılarının Pyongyang yönetimine bir “mesaj” olduğunu  vurgulamıştı. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

St. Petersburg saldırısının planlayıcısı yakalandı

SONRAKİ HABER

28. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin teması ‘Körleşme’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...