18 Nisan 2017 13:16

Rusya: Han Şeyhun’dan zehirlenme başvurusu yok

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Suriye’nin İdlib kentinin Han Şeyhun bölgesinde ‘hiç kimsenin zehirlenme şikayetiyle başvurmadığını’ ileri sürdü.

Paylaş

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, kimyasal saldırı düzenlendiği belirtilen Suriye’nin İdlib kentinin Han Şeyhun bölgesinde “hiç kimsenin zehirlenme şikayetiyle başvurmadığını” ileri sürdü. 

Beyaz Miğferler’den temsilcilerin de bu konuda bir başvuru yapmadığını aktaran Konaşenkov, “Şimdiye dek Han Şeyhun’da kimyasal silahla vurulduğu öne sürülen bölge tespit edilmedi. Zira bu bölgeden sivillerin tahliye edilmesi gerekiyordu. Kasaba, hayata normal akışında devam ediyor. Sözde kurtarıcılar da dahil olmak üzere sivillerden hiç kimse spesifik ilaçlarla, panzehirle ve arındırıcı maddelerle yardım sunulması için başvuruda bulunmadı” dedi.

‘İKİ HAFTADIR KANIT YOK’

Konaşenkov, Irak ve Libya’da olduğu gibi, ‘kimyasal saldırıyı planlayanların’ Han Şeyhun’da nitelik bir soruşturma yürütme niyetinde olmadığının aşikar olduğunu da vurgulayıp şöyle konuştu: “Han Şeyhun’daki kimyasal silah kullanılarak gerçekleştirildiği öne sürülen olayın üzerinden tam iki hafta geçti. Ancak kimyasal silah kullanımına ilişkin tek ‘kanıt’, Beyaz Miğferler’e ait iki video görüntüsü.” (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

İsrail cezaevlerindeki Filistinli mahkum açlık grevinde

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Bu seçimi tanımıyoruz, seçim tekrarlanmalıdır 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...