18 Nisan 2017 11:44

Yurttaşlar Mersin’de de itiraz dilekçesi verdi

CHP'nin çağrısıyla bir araya gelen CHP üye ve yöneticileri Mersin Adliyesinde referandum itiraz dilekçelerini sundu.

Paylaş

Halil Polat
Mersin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) çağrısıyla bir araya gelen CHP üye ve yöneticileri Mersin Adliyesinde referandum itiraz dilekçelerini sundu. İtiraz Dilekçelerini sunduktan sonra gazetemize konuşan CHP Mersin İl Başkan Yardımcısı Ayten Aslankan, “Bu referanduma itiraz ediyoruz. Çünkü referandumda oyun var. Bu bağlamda bugün Mersin Adliyesinin önünde toplandık ve itiraz dilekçelerimizi verdik, itiraz ediyoruz. CHP olarak sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ya referandum yenilensin ya da sahte oylar yerine gerçek oylar yeniden sayılsın” dedi  

‘ALNIM SECDEYE DEĞİYOR DİYENLER HAKKIMIZI YEMİŞTİR’

24. Dönem CHP Milletvekili adayı Sibel Gazi Tabel ise, “Şuanda seçim şaibeli haldedir. Uluslararası dünyada da maalesef seçime hile karıştırarak ülkemizin itibarı sıfıra inmiştir. Bundan büyük üzüntü duymaktayız. Hayır kazanmıştır fakat anlım secdeye değiyor diyenler bizim hakkımızı yemiştir. Hakkımızı helal etmiyoruz, sonuna kadar da bu hakkımızı aramaktan vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

‘GEREKİRSE AİHM’E GİDERİZ’

CHP Mersin İl Başkan Yardımcısı Tayyar Tahiroğlu , “Seçimin ortasında YSK kalkıp mühürsüz oyları ve zarfları kabul ederek seçime hile karıştırmıştır. Bu insanların emeğine saygısızlıktır, iradesine saygısızlıktır. İnsanlar coşku ile sandığa koştu. Ama maalesef iradeleri sandıkta yok edildi. Sonuna kadar bu işin peşine düşeceğiz. Gerekirse AİHM’ye götüreceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız” şeklinde konuştu. İl Başkan Yardımcısı Bektaş Sal da, Dere geçerken at değiştirilmez, bunlar bunu yaptılar. Seçim bitmeden önce şaibeli yayınlar yayınladılar. Zaten AGİT’in raporunda bunların hepsi yazılı, ben inceledim. Bu tür olayların olacağı baştan belliydi. Çok şaibeli bir seçim oldu. Hiçbir vatandaşımız bundan memnun değil. Herkesin aklında soru işareti var. Buna AKP’li vatandaşlarda dahildir” dedi.
 

ÖNCEKİ HABER

CHP, referandumun iptali için başvuruda bulundu

SONRAKİ HABER

HDP Ağrı’da 26 sandığa itiraz etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...