27 Haziran 2012 08:03

ÖYM'den Ferhat Tunç’a iki yıl hapis

Munzur Festivali’nde, “Denizlerin, Mahirlerin, İbrahimlerin ruhuyla sizi selamlıyorum” dediği gerekçesiyle "terör örgütü propagandası" yapmaktan hakkında Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılan Ferhat Tunç’a iki yıl hapis cezası verildi.‘SANATÇILARA GÖZDAĞI VERMEK İSTİYORLAR&rsqu

ÖYM'den Ferhat Tunç’a iki yıl hapis
Paylaş
Berna Yılmaz

‘SANATÇILARA GÖZDAĞI VERMEK İSTİYORLAR’

Dava sonrası bir açıklama yapan Ferhat Tunç, özel yetkili mahkemelerin konumunun  tartışmalı olduğunu belirterek, “Bugün Malatya’da olumlu bir karar çıkmasını isterdim ama çok talihsiz bir kararla karşılaştım. Burada iki yıl cezalandırılan sanatın kendisidir. Özel yetkili mahkemelerin amacı hükümete muhalif olanları bir takım örgütlülerle ilişkilendirip terörist ilan etmektir” dedi. Tunç, bu tür kararlarla aydınların, sanatçıların sindirilmek istendiğini dile getirdi.

‘ÖYM’LER TOPLUM İÇİN BİR TEHDİT’

Ferhat Tunç’un Avukatı Ercan Kanar ise “İnsanların en temel hak ve özgürlüklerinden biri olan düşünceyi ifade özgürlüğü bu karar ile çok açık şekilde saldırıya uğramıştır. Bu karar göstermektedir ki özel yetkili mahkemeler, temel hak ve özgürlükler için tüm toplumsal kesimler için, bir tehdit oluşturulmaktadır. Kararı temyiz edeceğiz. Oradan da olumsuz bir karar çıkarsa davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacağız” şeklinde konuştu. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TANAP projesi imzalandı

SONRAKİ HABER

Metro inşaatı yeni kazalara gebe

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...