17 Nisan 2017 13:24

TCDD’den hayvan otlatmayın uyarısı

TCDD, demiryolu hattında ilaçlama yapılacağı için 10 gün boyunca hatların 10 metre yakınında otlama yapılmamasını istedi.

Paylaş

Devlet Demir Yolları (TCDD) 2’nci Bölge Müdürlüğü, demir yolu hatlarında otlara karşı ilaçlama yapılacağını, bu nedenle, 10 gün süreyle demir yolu hatlarının 10 metre yakınlarında hayvan otlatılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

Yapılan açıklamada,  Ankara, Eskişehir, Konya, Niğde, Kayseri, Zonguldak, Karabük, Kırıkkale, Çankırı, Bilecik, Sakarya demir yolu hattına kendiliğinden yetişen otlara karşı kimyasal ilaçlama yapılacağı belirtildi. Açıklamada, “Kimyasal ot ilaçlamasında kullanılacak süspansiyonun insan ve hayvan sağlığı açısından zararlı olmaması için kuruluşumuzca alınması gereken tüm tedbirler alınmasına rağmen, ilaçlamanın ardından demir yolu hattının 10 metre yakınında bir hafta süre ile hayvan otlatılmaması ve ot hasadı yapılmaması gerekmektedir” denildi. Açıklamada, 23 Nisan’da Konya-Ulukışla-Kayseri-Zonguldak, 24 Nisan’da Konya-Ulukışla-Kayseri-Zonguldak, 30 Nisan’da Yerköy-Kayseri, 1 Mayıs’ta Kayseri Gar sahasının ve 2 Mayıs’ta da Kayseri-Ulukışla hattının ilaçlanacağı bildirildi. (KAYSERİ)

ÖNCEKİ HABER

Dış basında referandum: 'Düşük fark Erdoğan'a darbe'

SONRAKİ HABER

Konut fiyatları metre karede yüzde 9 arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...