17 Nisan 2017 12:30

Silivri’de iki darbe girişimi davası görüldü

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili İstanbul Valiliği işgal ve TRT ve Digitürk yayınını kesme girişimiyle ilgili davalar görüldü.

Paylaş

15 Temmuz darbe girişimi gecesi İstanbul Valiliğini işgal girişiminde bulunduğu iddia edilen 12’si tutuklu 90 asker hakkında açılan dava ile TRT ve Digitürk’ün yayınını kesmek için hareket eden 56’sı tutuklu 94 kişi hakkında açılan dava aynı anda Silivri’de görüldü. 

Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısında bulunan binada yer alan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen “İstanbul Valiliğini işgal girişimi” davasının 5. duruşmasında 12’si tutuklu ile 2 tutuksuz sanık hazır bulundu. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlanarak savunmasını yapan Er Murat Pazar, suçlamaların hiçbirini kabul etmediğini belirterek, “Tatbikat var denildi o şekilde kışladan çıkarak valiliğe gittik. Nizamettin Aydın, ‘TSK’nin emriyle güvenlik önlemi alınacak’ dedi. Halk gelmeye başladı. Daha sonra teslim olduk. Valilik binasının arka kapısı kırılarak içeri girildi. Bina aratıldı, içeride kimse yoktu. Tüm odaları kontrol ettik, kilitli oda yoktu” diye konuştu. Sanık erlerden Hasan Baycan da suçlamaları kabul etmediğini, kendilerine “Tatbikat var” denildiğini ve saat  07.00-08.00 gibi İstanbul Valiliğine gittiklerini anlattı. Sanık Baycan, valilikte güvenlik önlemi aldıklarını belirterek, “Kışladan çıkmadan önce bir komutan ‘Bir durum olursa önce havaya sonra yere sıkın’ diye talimat verdi. Rütbesini göremedim” dedi.  

Öte yandan TRT ve Digitürk’ün yayınını kesmeye çalıştıkları iddiasıyla 94 kişi hakkında açılan dava da İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Gazetemiz baskıya girdiği sırada her iki davanın duruşması da devam ediyordu. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Pence, Asya turuna tehditlerle başladı

SONRAKİ HABER

Soma’da evet cephesinde erime var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...